Slovenija
38 ogledov

Bitke za tržnico niso predali

Ljubljanska tržnica Žurnal24 main
Civilna iniciativa za ohranitev ljubljanske tržnice je vložila tožbo na upravno sodišče.

Predstavnica civilne iniciative Tržnice ne damo Marinka Kurilić je na upravno sodišče vložila tožbo za odpravo odloka ministrice za kulturo Majde Širca, s katerim Plečnikove tržnice niso več kulturni spomenik državnega pomena.

Njeno pobudo so zavrnili
Kurilićeva je pred tem na državno pravobranilstvo že dala pobudo za vložitev tožbe v upravnem sporu proti odloku ministrice, državno pravobranilstvo pa je njeno pobudo zavrnilo.
“Nobenega pravega razloga ni, da bi bilo treba pred razglasitvijo celotne Plečnikove Ljubljane za spomenik državnega pomena posebej razglašati tržnice, saj te zadostno varuje že mestni odlok,” so februarja povedali na ministrstvu za kulturo.

Potrdili so, da so 13. marca od upravnega sodišča dobili kopijo tožbe Kurilićeve, odgovor na tožbo pa bodo še pripravili. Z zavrnitvijo državnega pravobranilstva niso seznanjeni.
Kot je znano, je pod tržnicami načrtovana garažna hiša. Najem stalnega parkirnega prostora bo prebivalce Stare Ljubljane stal 50 evrov na mesec. Peš cona pa naj bi bila razširjena od Resljeve ceste do Zoisove ulice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.