Slovenija
7215 ogledov

Bitstamp ima novega lastnika: Dva od najbogatejših Slovencev prodala podjetje

Denar Anže Petkovšek
Kriptomenjalnica Bitstamp, ki sta jo ustanovila Damijan Merlak in Nejc Kodrič, ima novega lastnika.

Belgijski holding NXMH, ki je v lasti južnokorejske družbe NXC je nova lastnica podjetja Bitstamp.

Južni Korejci imajo med drugim v lasti tudi tamkajšnjega razvijalca spletnih iger Nexus in tamkajšnjo kripto menjalnico Korbit, poročajo Finance.

Vrednosti posla ne razkrivajo. Merlaka in Kodrič sta imela v podjetju vsak po 32-odstotni delež, preostanek je bil v lasti sklada Pantera in manjšinskih delničarjev.

Nejc Kodrič ostaja manjšinski lastnik in predsednik uprave Bitstampa, še pišejo pri Financah in dodajajo, da sklad Pantera, ki je leta 2014 vložil 10 milijonov evrov dolarjev v Bitstamp in je bil nekaj več kot četrtinski lastnik, ostaja šestodstotni lastnik slovenske kriptomenjalnice.

bitstamp | Avtor:

"Bitstamp je ena najstarejših in najbolj spoštovanih kriptomenjalnic in ima kot takšna velik potencial za rast ob nadaljnjem razvoju panoge," so predstavniki belgijskega holdinga zapisali v sporočilu za javnost.

Kodrič ob tem dodaja, pišejo Finance, da imajo z NXMH podoben pogled na prihodnost digitalnih valut.

"Kriptovalute bodo po našem videnju postale vse pomembnejši del vsakdana ljudi, potencial za rast pa imajo tudi na poslovni ravni, saj meje med tradicionalnim in digitalnim finančnim svetom padajo. Prevzem NXMH omogoča naše nadaljnje zasledovanje strategije," je povedal Kodrič.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.