Slovenija
2258 ogledov

Bivak pod Grintavcem: "Z grozo sem spoznal, da slišim cmokanje organov za reprodukcijo"

bivak grintovec Žurnal24 main
Alpinist in fotograf Anže Čokl je ob vzponu na Grintovec želel prenočiti v bivaku Pavla Kemperla. A načrte sta mu z mesenim poželenjem v zgornjem nadstropju prekrižala prešuštnika. Čokl je dogodek nazorno opisal v svojem blogu.

Ko je prišel v bivak, sta v zgornjem nadstropju že bila moški in ženska stara okoli 40 let. Ona poročena in z otrokom. On neke sorte gorski tekač velikega močnega srca. Dogodivščina pa se tu šele začne.

“Ob vpisovanju v knjigo sem sprva pomislil, da se je razlil 'žmohtni' kemik češkega proizvajalca in sem upravniku bivaka želel ob naslednji priliki darovati svinčnik. A na mojo grozo sem že trenutek pozneje spoznal, da slišim cmokanje organov za reprodukcijo, ki so se takrat še v enakomernem ritmu obiskovali,” na svojem blogu piše alpinist.

Malo je prisilno kašljal, se na glas obračal. Tudi pocepetal. A pozornosti ni pritegnil. Potem se je pričelo. 

"Milo ječanje. Kot mlada mucka, ko jo zgrabiš za vrat in prestaviš na mizo. Potem pa vse globlji vdihi in izdihi, ki me seveda niso spominjali na sošolca, ki je na vajah za prvo pomoč dajal umetno dihanje drugemu sošolcu, ki je sicer popolnoma zdrav dihal sam," dogajanje opisuje Čokl.

Ker se prešuštnika nista pustila motiti je stopil ven in pol ure opazoval zvezde. Če me ne bilo tako zeblo, pravi, bi ogledovanje zvezdnih utrinkov z največjim veseljem podaljšal.

V bivak se je vrnil v upanju, da se je meseno poželenje para pomirilo, a se je motil.

"Ob ječanju in stokanju sem najprej poslušal o njenem možu doma. Skrb je potrkala na vest, ki je povzročila tehnično težavo v proizvodnji in dotoku vlažilnih tekočin, kar je punca tudi naznanila lastniku gosta v njenem telesu," v blogu piše Čokl in doda: "Ker se je ura bližala počitku, sem izkoristil postanek zaradi omenjene tehnične težave osušene sluznice vagine in rekel nekaj v stilu, če bi morda lahko počasi nehala in nazaj dobil odgovor človeka, ki se kot otrok dela neumnega, ko kakšno ušpiči:

“Ja kaj pa?”

“Ne vem, slišal sem da je suho in da punco boli.”

“Tenks prjatu!”

Njegovega priporočila, da je bivak majhen in da nista sama ter da ga pripovedovanje o tem, kako vara moža z gorskimi tekači po bivakih ne zanimajo, še bolj pa, da je nadležno, če si človek ne more odpočit v prostoru, ki je načelno temu namenjen, nista uslišala.

Še v trdi temi je zato pospravil svoje stvari v nahrbtnik in odšel v dolino…

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • prider 18:42 22.februar 2017.

    Glede na to, da Anže Čokl rad fotografira, je fotograf, čudno da ni fotografiral.Ah, ko je treba iti v akcijo, pa rep med noge.Njegove reference so se s tem dejanjem zmanjšale.

  • leonardo 17:06 22.februar 2017.

    Oh, če to ni hudič? Dva, ki sta želela skriti svoj greh in šla nekam bogu za hrbet sta se zaradi nekega fovšljivca znašla na vseh mogočih forumih!

  • miki1234 07:18 22.februar 2017.

    men tole diši po umotvoru avtorja... bolj gre za samopromocijo.