Slovenija
62 ogledov

Bivši direktor na sodišče

Direktorica Rudarja Viktorija Avbelj in odvetnica Maja Škorič pred krškim sodišč Žurnal24 main
Obtožnica. Edmund Germšek se bo moral zagovarjati zaradi zlorabe položaja.
37 tisoč evrov naj bi si s prodajo stanovanja pridobil bivši direktor Germšek.

Obtožnica zoper Edmunda Germška, nekdanjega direktorja družbe Rudar Senovo, je pravnomočna,” smo izvedeli na okrožnem državnem tožilstvu. Germška obtožnica bremeni zlorabe položaja, saj naj bi pred odhodom v pokoj svoji ženi po sindikalni ceni prodal stanovanje. Ena izmed poglavitnih dejavnosti Rudarja je namreč upravljanje nepremičnin.

Čakajoč na razplet
Možna poravnava. Sporno stanovanje na Kolodvorski ulici je obnovljeno, toda v njem ne živi nihče. Če bo pogodba razveljavljena, bo morala Germškova stanovanje vrniti, Rudar pa ji bo vrnil kupnino. Po besedah Maje Škorič, zastopnice Rudarja, se lahko stranki tudi poravnata – to pomeni, da bi Germškova doplačala razliko v ceni.

Izpodbijanje pogodbe
Na krškem sodišču pa med Rudarjem in ženo bivšega direktorja teče tudi pravdni postopek, saj želi Rudar razveljaviti kupoprodajno pogodbo, po kateri je Germškova poceni kupila stanovanje. Za kvadratni meter stanovanja v bloku na Kolodvorski ulici v Krškem je odštela le 267 evrov, torej 37 tisoč evrov manj, kot bi plačala, če bi se upoštevale cene, ki so takrat veljale na nepremičninskih trgih. Prodaja se je zgodila pred 
tremi leti.

Pravdna zadeva tožeče stranke Rudar Senovo zoper toženo stranko Lilijano Germšek zaradi razveljavitve pogodbe še ni zaključena, naslednji narok bo v januarju 2011,” so nam povedali na krškem sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.