Slovenija
62 ogledov

Bivši je glavni v občini

Vladimir Prebilič Benjamin Kovač
Politične igre. Župan nima večine, zato bodo v Kočevju glasovali o razpustitvi občinskega sveta.

Lista Moja Kočevska župana Vladimirja Prebiliča bo jutri vložila pobudo za razpustitev občinskega sveta. Za to so se odločili po tem, ko v torek 15 od 25 svetnikov ni prišlo na sejo. Izvirni greh je dejstvo, da Prebilič nima večine v občinskem svetu, zato ta blokira njegove predloge.

Župan zaradi tega tudi ne verjame, da bodo v svojem poskusu uspešni: “Sami ne moremo izsiliti novih volitev, ker nimamo večine. Mislim sicer, da bi bilo prav, da bi v tej zmešnjavi ljudje odločili, kdo si še zasluži sedeti v občinskem svetu.” Prebilič drugih izhodov ne vidi, ker so opozicijski svetniki po njegovih besedah že dokazali, da bodo šli do konca in branili položaj, čeprav bo občina vmes propadla.

Bivši je glavni v občini

Njegov predhodnik in vodja kočevske opozicije Janko Veber pa pravi, da se sej večkrat niso udeležili svetniki županove liste in da sami odgovorno opravljajo svoje delo. “Včasih ne sprejmemo odločitev, ki si jih županovi svetniki želijo, ker so v njihovo osebno korist. Zato verjamem, da si želijo razpustiti tak občinski svet,” pravi Veber in sprašuje: “Ali ni čas, da odstopita župan in njegova lista?” Prebilič odgovarja, da so tudi o tem že razmišljali, a končne odločitve še niso sprejeli.

Razlikujeta se tudi njuni zgodbi o torkovi seji občinskega sveta. Veber pravi, da je 15 svetnikov obvestilo Prebiliča, naj sejo zaradi njihove službene zadržanosti prestavi za eno uro, a ko so prišli, so bila vrata občine zaprta: “Župan je tako onemogočil, da bi opravili svoje delo. Takšen župan ne more opravljati nalog, za katere je bil izvoljen.” Prebilič pa odgovarja, da je dobil predlog štirih svetnikov in da seje ni prestavil, ker bi bil svet brez njih še vedno sklepčen: “Da je ironija popolna, so se drugi svetniki med sejo sprehajali mimo občine in čakali na Vebra.”

Komentarjev 2
  • privat 18:28 16.februar 2013.

    bogo Kočevje...le kaj si mestece toliko zgrešilo ,da sam bog nima rad!

  • mirko 11:13 04.oktober 2012.

    Veber dela sranje na državni ravni in dela sranje na občinski ravni. Eni ljudje v tej državi pač ne znajo druga, kot mešat drek.