Slovenija
23597 ogledov

Bivši sodelavci Luke Klasinca v podjetju Lucky Luka ga obtožujejo, da jih ni plačal

drsališče
1/5
Saša Despot Drsališče pri Emoniki
Nezadovoljni sodelavci na drsališču pri Emoniki so odšli, šefa drsališča Luko Klasinca obtožujejo, da za svoje delo niso dobili plačila.

Luka Klasinc, direktor podjetja Lucky Luka, pravi, da je šlo za manjšo skupino ljudi, ki je skrbela za gostinski del in ki je nehala delati z njimi. "98 odstotkov ljudi ostaja, tisti, ki so šli, so dobili vse plačano," pravi Klasinc.

Danes okoli treh popoldne je bilo sicer drsalcev precej malo, kakšna je bila situacija, si lahko pogledate v fotogaleriji. 

Bivši sodelavci pravijo, da je nakazilo prišlo pred dvema dnevoma in da računi še niso poravnani v celoti. "Za december zdaj nekateri dobili plačilo, nakazilo je bilo 24. januarja. Direktor si kupuje čas, če ti dolguje 500 evrov, nakaže 150," pravijo.

Nezadovoljni bivši sodelavci so sicer svoje sporočilo objavili kar na Facebook profilu Lucky Luka. "To je nepooblaščen vdor v informacijski sistem, to smo prijavili policiji," je komentiral Klasinc. A pod objavo se je javilo kar nekaj ljudi, ki so po sodelovanju z njim ostali brez plačila.

Poleg tega je mogoče na spletu zaslediti, da naj bi tudi za drsališčem, ki ga je podjetje Lucky Luka imelo v Murski Soboti, brez plačila ostalo kar nekaj študentov.

To je namenska diskreditacija, to počnem že 20 let in zelo kvalitetno.

Luka Klasinc, nekdanji umetnostni drsalec

Čudno pa se je razpletla tudi zgodba z drsališčem v Kamniku. Mobilno drsališče je namreč "izginilo" v skladišču podjetja Lucky Luka. Neplačana je po naših informacijah ostala tudi pisarna, ki jo je imel v enem od ljubljanskih blokov.

"Prihaja do manjših zamikov plačil ..."

Kako je s plačili zdaj? "Prihaja včasih do manjših zamikov, ampak ta obtoževanja so brez osnove," zagotavlja Klasinc. Na vprašanje, ali bo projekt rentabilen, pa je odgovoril, da je to sicer ogromen zalogaj in da se bodo potrudili, da bo rentabilen "predvsem na dolgi rok".

Podjetje Lucky Luka ima sicer po javno dostopnih podatkih (zadnji objavljeni so za leto 2016) 328 tisoč evrov natečene izgube.

drsališče | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Oviral delo inšpektorice

Na vprašanje, ali so jih včeraj res obiskale vse možne inšpekcije in policija pa je Klasinc dejal, da drži in da so jih inšpekcije obiskale že pred tem, saj gre za velik dogodek na odprtem. "Hvala bogu, da inšpekcijske službe delujejo," nam je dejal Klasinc.

Le malo kasneje pa smo od inšpektorata za delo dobili odgovor, ki kaže, da nad inšpekcijami le ni tako navdušen. V sredo so mu namreč zdali plačilni nalog zaradi  onemogočanja opravljanja inšpekcijskega nadzora. "Zoper delodajalca LUCKY LUKA podjetje za trgovino in storitve, d.o.o., Rimska cesta 16, 1000 Ljubljana, vodimo postopek inšpekcijskega nadzora. Zaradi onemogočanja nemotenega opravljanja nalog inšpekcijskega nadzora mu je pristojna inšpektorica dne 24. 1. 2018 izdala plačilni nalog, ki še ni vročen in torej še ni pravnomočen. Postopek inšpekcijskega nadzora se bo torej še nadaljeval. O ugotovitvah in izrečenih ukrepih pa bo mogoče poročati po zaključku postopka," so nam odgovorili na inšpektoratu za delo. 

Dva tujca dobila po 400 evrov globe

Potrdil je tudi, da sta dva tujca, ki sta zanj delala v sklopu Work Away (oblika prostovoljstva v zameno za hrano in prenočišče) dobila po 400 evrov globe, ker se nista prijavila. Klasinc sicer pravi, da je bila to njuna in ne njegova odgovornost.

Kaj se dogaja, so bivši sodelavci obvestili tudi šole, ki naj bi na športne dneve pripeljale 15 tisoč otrok. "S šolami sodelujem že dvajset let, šole so zadovoljne z nami," pravi Klasinc, ki pravi, da bo na njihov dopis seveda odreagiral.  

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dragec 11:51 27.januar 2018.

    SLO lopovluk

  • matermila 16:41 26.januar 2018.

    Vidim da ima grazno gužvo in se čudim,da ne plača svojih delavcev.Kolk sem videl na FB je dolžen kar mnogim,ampak ne razumem,da jih ni tolk v gatah,da mu klaviaturo stolčejo.

  • haris 16:15 26.januar 2018.

    A je mislil da bo vse polno? Tisto drsalisce v parku Zvezda je vrata odprlo konec novembra/zacetek decembra, tole pa sele konec decembra, ko je ze vse mimo. Sploh je pa vse "skrito" za ograjami, brez napisov in neke promocije. Muljator veliki