Slovenija
5069 ogledov

Bizaren razlog, zakaj se je Slovenija spet znašla v tujih medijih

BBC Profimedia
O novici, ki prihaja iz Kamnika, sta se razpisala britanski BBC in ameriški Washington Post.

Britanski BBC in francoska tiskovna agencija AFP sta se razpisali o skulpturi ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki so jo nedavno postavili v vasi Selo pri Kamniku. 

Tako BBC kot AFP sta zapisala, da je postavitev Trumpovega kipa v domovini njegove žene Melanie razdvojila prebivalce te vasi. Kot pišejo, so se pojavile tudi grožnje za požig lesenega kipa.

Da je Donald Trump dobil svojo skulpturo v domovini njegove žene piše tudi ameriški časnik Washington Post.

Avtor skulpture v kamniku je arhitekt Tomaž Schlegl, ki si je kip zamislil kot komentar populistične politike. 

Kip stremi proti Sevnici, kjer stoji kip Melanie

BBC piše tudi, da v rojstnem kraju ameriške prve dame stoji tudi lesen kip Melanie Trump, ki je prav tako vzbudil mešane odzive - nekateri prebivalci naj bi kip označili za sramoto, bolj podobno Smrketi iz risanke kot Melaniji.  

Kip Melanie Trump od marca letos stoji v Rožnem pri Sevnici. Projekt je kot del razstave Ta Eho organiziral ameriški umetnik Brad Downey, kip sam pa je izklesal domačin Aleš Župevc. 

Kipe Melanie Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Kip, ki so ga nedavno postavili v Kamniku, je visok osem in širok dva metra ter je simbolno obrnjen proti Sevnici, kjer stoji kip Melanie. Desno roko ima tako kot slavni Kip svobode dvignjeno v zrak. 

Največje presenečenje pa kip menda razkriva v svojem drobovju - razkrili ga bodo ob otvoritvi, 31. avgusta ob 17. uri. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • kvasetotidogajamona 06:09 03.september 2019.

  ko jebe trumpa naj niti ne prihaja kvarit slovenijo naj ameriška kuga ostane v karanteni amerika. jebem ti ameriko pofukano.... koj kurac sploh dajate pozornost tem golaznim od populacije. ameriška gnjida

 • kapibara1 11:08 31.avgust 2019.

  Maaa, kip bode zdržal do prega kresovanja..

 • Avatar praufo
  praufo 12:09 30.avgust 2019.

  nekateri sanjajo o tem kako bosta gospod tramp in njegova žena obiskala slovenijo, pa se žal to ne zgodi, celo pričakujejo srečanja tramp putin, kar je še manj verjetno ... po drugi strani pa delajo take lesene bedarije, ja lepo ...prikaži več vas prosim, kako lahko pričakujete naklonjenost, če se delate norca iz njega in melanije ... ne razumem a je to komu logično