Slovenija
4 ogledov

Bizjak Mlakarjeva kandidira v Kamniku

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Poslanka SD Julijana Bizjak Mlakar je napovedala kandidaturo za županjo Občine Kamnik. Kot kaže, se bo za županski stolček borila s samimi moškimi.

Včeraj je odločitev Julijane Bizjak Mlakar na volilni konvenciji potrdila tudi območna organizacija SD, podporo je prejela še od petih zunajparlamentarnih strank. Volilna konvencija SD je potrdila tudi Igorja Kluna za kandidata za župana Občine Komenda in svetniške liste v občinah Kamnik in Komenda.

Turizem prednostna naloga
Ob izvolitvi je 53-letna magistrica s področja ekonomije poudarila, da je izvoljena ekipa, ki kandidira v Kamniku, sposobna zagotoviti preglednost in učinkovitost porabe javnih sredstev ter omogočiti takšno sodelovanje z občani, da se bodo sredstva porabljala v skladu z njihovimi upravičenimi potrebami. Izpostavila je nujne naloge na področju turizma, podjetništva, obrti, kmetijstva in manjkajoče infrastrukture, ki čakajo novo občinsko vodstvo.

V Kamniku so kandidature že najavili bivši poslanec Rudi Veršnik (SDS), občinski svetnik Matej Tonin (NSi, s podporo SLS in SNS), aktualni podžupan Brane Golubovič (neodvisen, s podporo LDS) in vodja civilne iniciative Za moje mesto in vas Robin Majnik (neodvisni kandidat), kandidaturo pa je v medijih napovedoval tudi komik Marjan Šarec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.