Slovenija
826 ogledov

BKS nov veliki igralec na trgu borznega posredništva

Denar
BKS Bank in Gorenjska borznoposredniška družba (GBD) sta se dogovorili, da bo banka konec aprila prevzela finančne instrumente več kot 9000 strank GBD.

S tem bo BKS Bank postala druga največja borznoposredniška družba v Sloveniji, kaj bo z GBD, bodo njeni lastniki odločili na poletni skupščini.

Prenos bo za vse stranke, ki imajo pri GBD odprt trgovalni račun ali imajo sredstva v individualnem upravljanju, brezplačen. Ker bodo obstoječe pogodbe med GBD in strankami ostale v veljavi, strankam ni treba storiti ničesar. Za zagotavljanje kontinuitete in enake kakovosti storitev bodo stranke svoje posle lahko tudi v prihodnje opravljale v Kranju, so danes sporočili iz BKS Bank in GBD.

Kaj bo GBD počela po novem, še ni jasno

Skupščina GBD je februarja sklenila, da bo GBD zaključila dejavnost upravljanja domačih in tujih finančnih instrumentov, vključno z denarnimi sredstvi in drugim premoženjem strank, ter vodenja nematerializiranih vrednostnih papirjev. O tem, katero dejavnost bo opravljala v bodoče, bo odločala nekje sredi leta, ko bo obravnavala tudi lanskoletno poslovanje, so povedali v GBD.

BKS Bank se je močno vključila v postopke konsolidacije borznoposredniškega trga v Sloveniji. Banka, ki ima enote v Ljubljani, Mariboru, Celju, Slovenj Gradcu in Domžalah ter lizinško družbo BKS-leasing, je doslej na borznoposredniškem področju prevzela stranke nadzorovano likvidirane Factor banke in Perspektive. Z najnovejšim dogovorom bo za Alto postala druga največja v državi.

Koncern BKS Bank, ki ima sedež v Celovcu in je navzoč v Avstriji, Sloveniji, na Hrvaškem in Slovaškem, je na slovenski trg vstopil leta 1998 z nakupom lizinške družbe. BKS Bank je od leta 2004 v Sloveniji dejavna tudi v bančnih poslih preko bančne podružnice. Slovenija je za BKS Bank najpomembnejši mednarodni trg, so navedli v BKS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.