Slovenija
55 ogledov

Blatfejst – blatno druženje v Poljanski dolini

blatfejst ovire Žurnal24 main
Predsodki o tem, da je blato samo za kakšne preveč živahne otroke, so že zdavnaj mimo. V njem lahko uživamo tudi odrasli, pa naj bo s štirikolesniki, off road vozili ali pa kar peš.

In ravno peš se bodo tudi letos blatfejstovci družili na športno rekreativni prireditvi, ki je sestavljena iz teka in premagovanja ovir. Blatne, vodne ter lesene ovire bodo enakomerno razporeneje na sedem kilometrski progi, kar bo dovolj, da v cilj nihče ne bo prišel lep ter suh.

Dogodek temelji na sodelovanju in pomoči, zato so tudi ovire sestavljene tako, da ne nagrajujejo posameznika, temveč ekipo. Tako postanejo ovire premagljive za vsakogar, izkušnja, ki vam ostane, pa je nepozabna.

Sicer pa bo letošnje leto Blatfejst organiziran drugič. Po zelo uspešnem prvem letu, ko se je s progo spopadlo prek 370 udeležencev, ki jih je ob progi spodbujalo prek 300 gledalcev, bomo v novem letu videli kar nekaj novosti. Od spremenjene trase, novih ovir, predstavitve proge pred samim štartom, pa vse do pestrejšega spremljevalnega programa, ki se bo z zabavno glasbeno skupino podaljšal tudi v večerne ure.

Prireditev bo tako potekala v nedeljo, 20. septembra, na Visokem v Poljanski dolini.

Prijave na dogodek so že odprte, prijava po nižji ceni 15 evrov pa je možna do 27. junija. Po tem bo prijava seveda še zmeraj mogoča vse do 6. septembra, cena v tem obdobju pa bo 20 evrov.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani BlatFejst ali na facebook profilu Blatfejst

Z glavo v blat, nč se bat! :)