Slovenija
75 ogledov

Bled: 12-urni humanitarni tek okoli jezera

Primož Gašpirc in Matej Markovič Vztrajaj - Never give up
Ob sedmi uri zjutraj se je na Bledu začela humanitarna akcija Never give up - Tečem, da pomagam. Ultramaratonec Primož Gašpirc bo danes in jutri tako okoli Blejskega jezera neprekinjeno tekel 12 ur. Zbrani denar bodo namenili dvema socialno ogroženima družinama z Gorenjske.

Humanitarno akcijo lahko podprete tako, da se odpravite na Bled in se pridružite ultramaratoncu Primožu Gašpircu, ki bo danes in jutri med sedmo uro zjutraj in sedmo uro zvečer neprekinjeno tekel okoli Blejskega jezera.

Predsednik ŠHD Vztrajaj - Never Give up Matej Markovič je ob tem za zurnal24.si dejal, da tako danes, predvsem zaradi lepega vremena, pričakujejo na Bledu okoli petsto ljudi, ki se bodo na tak ali drugačen način pridružili akciji. Z ultramaratoncem tako lahko odtečete kakšen krog ali pa se sprehodite okoli jezera in akcijo podprete s humanitarnim prispevkom.

Na startno ciljnem prostoru boste tako lahko kupili srečke za srečolov ali izdelke Never give up. Startnina za otroke ter mladostnike je v obliki zamaškov, ki jih prinesete s seboj na prizorišče, za odrasle pa v obliki prostovoljnega prispevka po vaših zmožnostih.

Več o dogodku in zbiranju sredstev si preberite na tej povezavi.

Vsa zbrana sredstva bodo organizatorji namenili dvema socialno ogroženima družinama z Gorenjske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.