Slovenija
22 ogledov

Bled poln, Bohinj ne

Na Bledu so prevladovali italijanski, britanski, slovenski, hrvaški, nemški in s Žurnal24 main
Turizem. Blejski in kranjskogorski hoteli dobro zasedeni, bohinjski slabše.

“Med prvomajskimi prazniki pričakujemo od 40- do 60-odstotno zasedenost hotelov, ki je odvisna tudi od vremena,” je včeraj za Žurnal24 dejal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

Kolesa za pol cene
V Bohinju so z zasedenostjo med velikonočnimi prazniki, kot je poudaril Langus, le delno zadovoljni, saj so bili hoteli zasedeni od 60- do 80-odstotno, slabše zasebne sobe. Ta čas je še mogoče dobiti prosto ležišče.

“Bohinj ni poln. Odvisni pa smo od slovenskih gostov, kar pomeni, če bo stanje v Sloveniji dobro, si lahko obetamo dobro poletno sezono. Sicer pa so napovedi vse bolj negotove, saj se gostje odločajo v zadnjem trenutku,” je pojasnil.

Med novostmi je tudi širitev ugodnosti kartice Gost Bohinja, s katero bo mogoče za polovično ceno najeti električna kolesa.

Na Bledu zadovoljni
Bolj zadovoljni so blejski hotelirji, kajti nekateri hoteli so bili med velikonočnimi prazniki polni, večina pa zasedenih okoli 80-odstotno. “V prvomajskem koncu tedna si obetamo podobno. Med velikonočnimi prazniki pa smo imeli 7.689 nočitev, kar je več kot lani,” je povedala Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled.

Aprila so na Bledu v primerjavi z lanskim letom ustvarili za deset odstotkov nočitev več, in sicer 26.740. “Poleti si obetamo vsaj takšno sezono kot lani,” je 
dejala Štravs Podlogarjeva.

Kranjskogorski hoteli so zasedeni od 80- do 90-odstotno, podobno kot na Bledu in v Bohinju prevladujejo slovenski, hrvaški, srbski, italijanski in nemški gostje, obisk pa bo za okrog 30 odstotkov večji kot med lanskimi prazniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.