Slovenija
11 ogledov

Bled prevzel Kolaković

Kolaković je priznal, da bi rad videl, da bi tekme Lige prvakov ostale v dvorani Žurnal24 main
ACH Volley. Včeraj je bil predstavljen novi trener državnih prvakov z Bleda.

Odbojka. Kot novi trener odbojkarjev Bleda je bil včeraj predstavljen Igor Kolaković. Srbski strokovnjak je z ACH podpisal dvoletno pogodbo, bo pa še vedno opravljal tudi funkcijo selektorja državne izbrane vrste Srbije.

“Pomembno zmagovati”
Glenn Hoag je Kolakoviću s četrtim mestom v Ligi prvakov postavil visoko letvico, a se 45-letni Srb s tem ne obremenjuje: “Moja filozofija je, da ni pomembno le sodelovati, ampak tudi zmagovati, kar bom poskušal prenesti tudi na igralce. Če imate cilje razporejene na A, B in C ter sanjate o cilju C, potem nikoli ne boste prišli do cilja A, torej na vrh,” je visoke klubske ambicije za sezono 2010/11 napovedal tvorec preporoda srbske reprezentančne odbojke.

Pajenk v tujino
Kader.
Moštvo ACH zapušča Alen Pajenk, čigar kakovost so opazili tuji klubi. Za zdaj je kot edina okrepitev omenjen 205 centimetrov visok Američan Ryan Ammermanm, ki je do zdaj igral pri švedskem Hylte Volley.

 

Po ženinih stopinjah
Priimek Kolaković slovenskemu športnemu prostoru ni tuj, saj je Igorjeva žena v sezoni 2003/04 s Krimom osvojila Ligo prvakov. “Sandra je imela z Ljubljano zelo pozitivno izkušnjo, in to je bilo zame seveda dobro priporočilo. Upam, da bo imelo moštvo Bleda podobne zmagovalne lastnosti kot takratni Krim,” je ženin vpliv opisal Kolaković, ki ima s srbsko reprezentanco dogovorjeno sodelovanje vse do leta 2012. Zelo spoštovan strateg pojasnjuje svojo odločitev: “Pogodba z zvezo vsebuje klavzulo, ki mi dovoljuje opravljanje trenerske funkcije v enem izmed velikih evropskih klubov. Zaradi podobne mentalitete in bližine sem se na koncu odločil za Bled.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.