Slovenija
39 ogledov

Blejca zamenjal Mes

Dušan Mes Žurnal24 main
Nadzorni svet Slovenskih železnic je na današnji seji zamenjal generalnega direktorja Igorja Blejca, in sicer s članom uprave Dušanom Mesom.

Na dnevnem redu seje nadzornikov železnic je bila uradno zgolj obravnava predlogov poslovnih načrtov. Vendar so nadzorniki sejo, ki se je začela ob 8.30, začeli prav z Blejčevim odpoklicem in imenovanjem zdajšnjega člana uprave Dušana Mesa na čelo železnic.

Že pred sejo o zamenjavi

Še pred sejo naj bi bila zamenjavi Blejca naklonjena večina nadzornikov, Berdajs o stališču drugih članov nadzornega sveta ne želi ugibati. "Kar se mene tiče, je razlog za zamenjavo v njegovi nesposobnosti. Za ostale člane nadzornega sveta ne bi govoril, mislim pa, da je situacija takšna, da bo to slej kot prej, če že ni, postalo jasno tudi drugim," je v sredo za STA poudaril Berdajs in dodal, da bi Mesa, če bi bil predlog o njegovem imenovanju na čelo železnic podan, podprl.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:50 22.marec 2012.

    Kdaj bo nekomu v tej državi enkrat jasno,da so SŽ v takem dreku izključno zarad sindikatov in SDS-ovih nesposobnežev,ki samo zarad tega,ker so v pravi stranki zasedajo vodilne položaje,čeprav nimajo pojma o železnici in trženju storitev!!