Slovenija
97 ogledov

Blejec, ki trenira Španca

Z Olasovim napredkom in dobrimi rezultati se izboljšuje tudi plača, pove Lenar. Žurnal24 main
David Lenar. V Barceloni si utrjuje sloves in nadgrajuje svoje trenersko znanje.

Tenis. Trener moškega tenisa David Lenar z Bleda si utrjuje sloves v tujini. Že dva tedna živi v Barceloni in vadi z 22-letnim španskim upom Guillermom Olasom. Še pred kratkim je vadil z Blažem Kavčičem, članom kranjskega Triglava, ki se je letos skupaj z Gregorjem Žemljo prebil v 2. krog odprtega teniškega prvenstva Francije.

David Lenar. Trener. Osemindvajsetletnik, ki prihaja z Bleda, je nekdanji mladinski državni reprezentant. Teniški trener je že sedem let, od tega večino časa v teniškem klubu Triglav. Bil je sparingpartner Tini Pisnik, Katarini Srebotnik in več kot eno leto Patty Schnyder.

Kako ste začeli sodelovati z Olasom?
Poznali smo se že prej, s turnirjev. Slišal je, da s Kavčičem končujeva sodelovanje, me poklical, opozoril, da trenutno nima trenerja, in prosil za pomoč. Sem njegov individualni trener, pomagam pa mu tudi pri kondicijski pripravi.

Zakaj tujina?
Za mojo nadaljnjo trenersko pot je bila odločitev za odhod v tujino najprimernejša zaradi več razlogov: novih, mednarodnih izkušenj, sodelovanja s španskimi trenerji, ki veljajo za boljše, pa tudi zaradi sodelovanja z igralcem, ki lahko napreduje. Trenutno je 244. na ATP-lestvici, torej nekoliko višje, kot je bil Kavčič, ko sva z njim začela sodelovati. Kavčič je bil takrat uvrščen okoli 280. mesta.

Zakaj sta prekinila s Kavčičem?
Za razhod je bilo krivih nekaj stvari. Po letu in pol sodelovanja je bil kljub Blaževim izvrstnim rezultatom čas za spremembo.

Doma ni bilo nobene priložnosti?
Po prekinitvi s Kavčičem sem imel kar nekaj ponudb iz Slovenije in tujine, med katerimi so bile nekatere finančno celo veliko privlačnejše. Denar v tem primeru zagotovo ni bil najpomembnejši. Preprosto je delo s Špancem po mojem mnenju idealna priložnost za nadgradnjo mojih izkušenj in trenerskega znanja.

Delo s Špancem je po mojem mnenju idealna priložnost za nadgradnjo mojih izkušenj in trenerskega znanja.
David Lenar

Koliko zaslužite?
Kot že rečeno, denar ni bil najpomembnejši dejavnik, zaslužim pa kar solidno. Dogovor je tudi tak, da z njegovim napredkom in dobrimi rezultati moja plača narašča.

Kakšni so vaši cilji?
V enem letu naj bi napredoval med 150 najboljših igralcev na lestvici ATP.

Imate kaj domotožja?
Prvih nekaj dni pred odhodom me je malo stiskalo, vendar predvsem zato, ker sem zapuščal družino. S starši in sestro se zelo dobro razumem. Sama selitev pa mi ni povzročala težav. Lani sem bil s Kavčičem več kot dve tretjini leta zdoma, tako da z daljšo odsotnostjo od doma po navadi nimam težav. Tudi negotovosti ni. Če pa me kdaj prime domotožje, je Barcelona od Slovenije na srečo z letalom oddaljena samo dve uri. Linije so redne.

Kako se počutite v Barceloni?
Nad Barcelono in načinom življenja tukaj sem navdušen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.