Slovenija
5 ogledov

'Blogom se ne nameravam odreči'

Blog je zasebna misel, ne pa podajanje uradnih stališč, pravi kulturna ministric Žurnal24 main
Kulturna ministrica Majda Širca je v odzivu na odprto pismo predsednika programskega sveta RTVS zapisala, da je zanjo blog svoboden prostor izražanja osebnih videnj in občutenj.
 

Možina: Pisanje Širce presega mejo kulturnega dialoga

Pisanje kulturne ministrice Majde Širca o RTV Sloveniji kot javni hiši presega mejo kulturnega dialoga, je danes dejal direktor TV Slovenija Jože Možina. Po njegovih besedah je na ministrstvu za kulturo in še zlasti pri kulturni ministrici ključni problem ravno kultura v najbolj splošnem pomenu.

"Pišem že vrsto let, tudi bloge, in temu se sedaj, ko sem ministrica, ne nameravam odpovedati. Živim v družbi, kjer je svoboda izražanja eno od njenih temeljnih načel, blog pa je zame svoboden prostor izražanja osebnih videnj in občutenj. Resda je meja med zasebnim in javnim vse bolj tanka, a blog je zasebna misel, ne pa podajanje uradnih stališč," je v odzivu na odprto pismo predsednika programskega sveta RTVS Staneta Grande zapisala kulturna ministrica Majda Širca.

Kot smo že pisali, je Granda včeraj pozval premierja Boruta Pahorja, naj preuči pristojnost kulturne ministrice za nadaljnje vodenje resorja. Kot je opozoril, je Širca na svoji spletni strani RTVS označila za javno hišo. Čeprav ne gre za uradna ministrstva, pa je Granda menil, da je ministrovanje celodnevna zaposlitev, zato tu po njegovih besedah ne more biti zasebnih javnih izjav.

"Znan je njen odklonilen odnos do vodstva RTV Slovenija, še posebej do njenega televizijskega dela in direktorja Jožeta Možine. Že zdavnaj je presegla največjo možno ostrino nekega dialoga. Gre za nekaj, česar od člana demokratične slovenske vlade ne bi pričakovali,"
je v pismu še zapisal Granda.

Poudaril je, da ministrici nihče ne daje pravice, da bi se spustila na raven najnižjega primitivizma, saj je žalila nekaj tisoč zaposlenih ali drugače povezanih s to ustanovo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.