Slovenija
17 ogledov

Blok 6 bodo preiskovali še poslanci

slovenija 13.04.13, TES, tes6, gradbisce, Sostanj, termo elektrarna Sostanj, ele Anže Petkovšek
Gradnjo bloka 6 bodo poleg policije zdaj preiskovali še poslanci. Preiskovalna komisija naj bi ugotovila odgovornost politike,

Združena levica je zbrala dovolj podpisov za ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije bo projektu gradnje bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Preiskava naj bi razjasnila politično odgovornost za to naložbo. Kriminalistične preiskave sicer že potekajo, nekdanji prvi mož Teša Uroš Rotnik pa je v priporu. 

Združena levica je za preiskovalno komisijo zbrala 67 podpisov poslancev, prispevali so jih v poslanskih skupinah SMC, Desus, SD, NSi, in Zaab. Poslanska skupina SDS pobude ni podpisala. 

"S preiskavo želimo razkriti in enoznačno opredeliti postopke in tudi kanale, s katerimi in po katerih so zasebni interesi obvladali oziroma ugrabili eno od ključnih državnih gospodarskih in javnih služb, to je energetike," pravijo v Združeni levici, kjer menijo, da gre za šolski primer ugrabitve države.

Komentarjev 3
  • dragec 21:55 08.december 2014.

    Poslanci? SAMO TO NE

  • mirror 20:38 08.december 2014.

    Za preiskavo suma kriminalnih dejanj imamo v naši državi policijo, tožilstvo in sodišča. To so njihove osnovne naloge in delo. KPK in ostale komisije vključno z ZL sodijo na odpad in so namenjene zavlačevanju in zamegljevanju. Vendar pa še vedno ...prikaži več drži, da če hočeš da se zadeva ne reši, vedno ustanoviš komisijo. To se še vedno uporablja.

  • sasquatch 20:28 08.december 2014.

    vse po starem oz. še ena komisija, ki bo sama sebi namen in namenoma ne bo ničesar novega odkrila, ker je njenim članom interes, da čim dlje vlečejo dodatne denarce in, če je mogoče, zabrišejo sledi udejstvovanja svojih mecenov v farsi o teš 6.