Slovenija
74 ogledov

Blokiral račune Luke Koper

primorska 16.07.09, koper, aldo babic, foto barbara milavec primorska 16.07.09, koper, aldo babic, foto barbara milavec
Nekdanji član uprave vložil izvršbo v višini 370 tisoč evrov.

Aldo Babič, nekdanji član uprave Luke Koper, je podjetju z izvršbo v sredo blokiral tri od devetih računov.

Spor sega v obdobje, ko je bila uprava pod vodstvom Roberta Časarja, v kateri je sedel Babič, razrešena, njemu pa so ponudili, da v podjetju dela naprej kot komercialist. Ker to delo ni zahtevalo izobrazbe in izkušenj, ki jih ima, je presodil, da so mu ponudili zaposlitev v nasprotju s pogodbo in veljavno delovno zakonodajo, zato je ponudbo zavrnil. Sodišče pa je pred nekaj tedni pravnomočno ugotovilo, da je bila njegova zahteva utemeljena. Iz sodbe menda ni jasno, ali mu mora Luka za obdobje od julija 2009 do julija lani izplačati triletno plačo člana uprave ali plačo komercialista. V prvem primeru bi bila po ocenah triletna bruto plača z obrestmi vred okoli 800 tisoč, v drugem pa približno sto tisoč evrov.

Zoper sodbo koprskega delovnega sodišča je Luka vložila izredno pravno sredstvo (revizijo). Ker bivšemu članu uprave niso izplačali dosojenega zneska, je Babič vložil izvršbo v višini dobrih 370 tisočakov; Luka mu je namreč priznala le zahtevek v višini 104 tisoč evrov.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:40 24.maj 2013.

    Odškodninska tožba kot članu uprave za držanje žaklja ČASARJU , Bem vam mater , sam kradel bi državi banda lopovska !

  • Avatar atojeto
    atojeto 08:32 24.maj 2013.

    Vzeti mu še to kar ima, ker če je sodeloval s Časarjem si itak nič ne zasluži, no mogoče zapor. In gospod ne bi delal bilokaj, ob tem pa moramo mi poprijeti za vsako delo, ne glede na izobrazbo in ...prikaži več izkušnje. Ja še diplomo je treba preveriti. Luka Koper bi morala tisti trenutek popraviti sistemizacijo delovnih mest, da bi bili zahtevani pogoji ravno taki kot jih ima zgoraj omenjeni "gospod".