Slovenija
36 ogledov

Blokirali jih bodo čez dva tedna

Zapornice Ljubljana Saša Despot
BS3. Kartice je treba plačati do 10. septembra.

Ljubljana. Stanovalci BS3 morajo do 10. septembra plačati sto evrov za kartice, ki odpirajo zapornice za vstop in izstop iz soseske, saj bodo po tem datumu neplačnikom blokirali kartice, napoveduje Aleš Žibert iz javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT). Rok so zaradi prošenj stanovalcev in dopustov namreč že prestavili za slab mesec. LPT so po štirimesečnem poskusnem delovanju izdala 2.446 plačilnih nalogov za kartice, kar pomeni, da bo njihova blagajna bogatejša za slabih 250 tisoč evrov.

Prav zaslužek LPT najbolj moti nekatere stanovalce; med njimi je najglasnejši Igor Ljubin, ki je na svojem blogu LPT, Mestno občino Ljubljana (MOL) in koordinacijski odbor lastnikov stanovanj v BS3 obtožil, da se želijo na račun tega projekta le obogatiti, stanovalcem pa onemogočiti dostop do soseske.

Veljavne do marca

Stanovalci bodo lahko te kartice uporabljali do 1. marca z možnostjo podaljšanja za en mesec, nato pa bodo morali znova plačati enoletno uporabnino. Kolikšna bo, bodo na MOL določili naslednje leto, ko bodo videli, kolikšni so stroški obratovanja sistema. V LPT so z njegovim delovanjem zadovoljni, nekaj težav so imeli le z vandalizmom in junija, ko je zaradi udara strele nastala napaka na sistemu. Dodajajo, da je bilo zlorab malo in da so zaradi tega blokirali sedem kartic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.