Slovenija
35 ogledov

Blokiran račun je bila napaka

dars racuni 1 Žurnal24 main
Dars nima blokiranega računa, kot je kazal register transakcijskih računov. Na banki Unicredit preverjajo, zakaj je nastala napaka.

"Klicali smo Unicredit, kjer pospešeno ugotavljajo, kje bi lahko nastala napaka – pričakujemo, da nas bodo obvestili v najkrajšem možnem času," so sporočili iz družbe. Register transakcijskih računov je namreč dopoldne kazal, da je račun Darsa na tej banki blokiran. Zdaj zaznamka blokade ni več. 

Za napako so se opravičili

"Pri dnevnem poročanju v register transakcijskih računov, ki se vodi pri Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je v petek 2. avgusta, prišlo do neljube napake. Pomotoma je bila navedena oznaka, da sredstva na transakcijskem računu podjetja Dars ne zadoščajo za izvršitev sklepa o izvršbi ali zavarovanju imetnika računa. Ajpesu smo že podali zahtevo po izbrisu predmetne oznake in o tem obvestili podjetje Dars, ki smo se mu za napako tudi opravičili," so povedali v Unicredit banki. 

"Družba Dars razpolaga s približno 80 milijoni evrov depozitov in ima stabilen denarni tok. Vseh naših šest transakcijskih računov (pri petih bankah, vključno z Unicreditom) je pozitivnih," so poudarili na Darsu. 

Dars ima sicer odprte račune še pri NLB, Novi KBM, Abanki in Banki Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.