Slovenija
48 ogledov

Blokirani računi

Bošnjak Barbama Milavec
Casinò Portorož. Sindikati zahtevajo zamenjavo nadzornikov. Grozi stečaj?

Casinò Portorož ima že več dni blokiranih vseh pet transakcijskih računov pri bankah. Blokada se je zgodila zaradi neplačanih prispevkov zaposlenim. Davčni dolg je več kot 300 tisoč evrov, priznavajo v kazinoju.

“Članstvo je na zboru soglasno podprlo zahtevo za zamenjavo nadzornikov. Med drugim zato, ker socialni prispevki niso poravnani v celoti, ker plače zamujajo, regresa ni, odpravnine presežnim delavcem se ne izplačujejo, prihodki še naprej padajo, poslovni načrt ni bil dosežen (izguba 2,1 milijona evrov namesto dobička) ...” naštevajo reprezentativni sindikati podjetja v zahtevi, ki so jo naslovili na lastnike.

Prvi nadzornik Simon Černetič je včeraj ob našem klicu menil, da je za komentarje še prezgodaj, predsednik uprave Andrej Bošnjak pa po razglasitvi insolventnosti pripravlja načrt finančnega prestukturiranja. “S plačili prispevkov zaposlenih zamujamo manj kot dva meseca,” pravi ob tem.

Najprej prestrukturiranje

V Kapitalski družbi napovedujejo, da bodo o nadaljnjih ravnanjih odločili po tem, ko bodo dobili program finančnega prestrukturiranja.

“Ne vem, v katero smer bodo šle zdaj zadeve. Najbolj črn scenarij je stečaj. Verjetno bo znova predlagana tudi dokapitalizacija,” pa meni Mitja Peternel iz Casinòja Riviera, predstavnik 32-odstotnega lastnika.

Spomnimo, maja zaradi nesoglasij med zasebnimi in državnimi lastniki na skupščini ni bil izglasovan noben predlog dokapitalizacije. “Zaradi nevarnosti trajne nelikvidnosti podjetja je nujno zagotoviti svež kapital. Dogovor o tem bodo morali poiskati lastniki,” poudarja Bošnjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.