Slovenija
73 ogledov

Blokirani vsi računi

Izvršba, ki jo je Jovanović prejel, naj bi bila zaradi neplačevanja obveznosti d Žurnal24 main
Tržnica. Ploščad velikokrat pobruhana in ponečedena. Branjevke zmrzujejo. SLS dela red.

“Finančno stanje tržnice je slabše, kot sem si predstavljal,” pravi Aleksandar Jovanović, predsednik mestnega odbora SLS in novi direktor podjetja Tržnica Maribor, ki ga je na ta položaj kot vršilca dolžnosti postavila večinska lastnica, to je Mestna občina Maribor.

“Pritožili smo se”
Podjetje ima od 31. decembra lani po podatkih Gvina blokirana oba transakcijska računa. “Ne gre za blokado, temveč rezervacijo sredstev. Prvi delovni dan mi je bila vročena izvršba, na katero pa smo se pritožili. Ampak pogovori o poplačilu z banko že potekajo,” pojasnjuje Jovanović.

Tone v rdeče številke
Znano je, da je Tržnica Maribor že nekaj časa v rdečih številkah. Potem ko so od Konstruktorja prek Hypo Leasinga odkupili kompleks tržnice za okrog sedem milijonov evrov, jih mesečni obrok lizinga bremeni za malo manj kot 37 tisoč evrov.

Neuradno smo izvedeli, da so za poravnavanje obveznosti do banke prodali delež v podjetju Obi za dobrih 200 tisoč evrov. “Sicer o rezultatih poslovanja še ne morem govoriti, ampak poslovanje iz naše dejavnosti je pozitivno, so pa nepokrite obveznosti iz lizinga,” pojasnjuje prvi nadzornik Boris Rožman, prav tako član stranke SLS.

Križi in težave tržnice
Branjevke, ki vsako jutro zmrzujejo pod senčniki, pravijo, da bodo februarja na sestanek povabile novega direktorja in mu predstavite problematiko.

“Ni druge rešitve, kot da se tržnica pokrije in zapre. Poleg mraza in drugih vremenskih težav ter zaradi bližnjih lokalov zjutraj velikokrat najdemo pobruhano in onečedeno prodajno ploščad,” pa nekaj težav opiše Erna Skok, predsednica Združenja pridelovalcev vrtnin Maribor.

Jovanović pravi, da rešitve za streho že iščejo in stroška najema miz ne bodo zviševali, ter dodaja: “Prvi delovni dan sem uredil okoli 20 lesenih podestov, da branjevke vsaj ne stojijo več na mrzlem betonu.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.