Slovenija
25 ogledov

Blokiranih le še 80 kartic

Zapornica v BS3 Saša Despot
BS3. Stanovalcem, ki so plačali po roku, so kartice znova vklopili.

Skoraj 2.300 oziroma več kot 90 odstotkov stanovalcev soseske BS3, ki so dobili kartico za dvig zapornic, je zanjo plačalo sto evrov, pravi Darja Pungerčar iz javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT), kjer so dvakrat podaljšali rok za plačilo.

O novi ceni naslednje leto

Preostalim 177 so kartice blokirali. “Pritožbe zaradi tega smo razreševali sproti,” pojasnjuje Pungerčarjeva in dodaja, da so tistim, ki so plačali po roku, kartice znova vklopili, tako da jih je bilo prejšnji teden blokiranih le še 80. To pomeni, da je blagajna LPT bogatejša za slabih 237 tisoč evrov.

Stanovalci bodo lahko kartice uporabljali do 1. marca z možnostjo podaljšanja za en mesec, ker je v enoletno uporabnino všteto tudi večmesečno poskusno obdobje. Nato bodo morali za kartice znova plačati, koliko, pa bodo na Mestni občini Ljubljana določili naslednje leto, ko bodo videli, kolikšni so stroški obratovanja sistema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.