Slovenija
938 ogledov

Bo 19-letni humanitarec Rok Černic postal brezdomec?

Rok Černic FB
Nikoli ni imel veliko, je pa vedno veliko dajal, za Roka Černica pravijo Mariborčani. Komaj 19-letnemu humanitarcu pa grozi, da bo tudi sam ostal brez strehe nad glavo. Mariborčani se že organizirajo.

Ni Mariborčana, ki ne pozna Roka Černica, 19-letnega fanta, strastnega nogometnega navijača z največjo zbirko dresov NK Maribora. Rok pa je veliko več kot to, je humanitarec, ki se je ločil od svojih najljubših dresov, ki jih je prodal na dražbi, denar pa namenil v humanitarne namene. Z licitacijo dresov je pomagal zbirati tudi sredstva za deklico Lano, ki je zaradi hude deformacije stopal potrebovala operacijo v ZDA, brezdomcem je podaril 1200 nogavic in še in še ...

Roka Černica v humanitarna dejanja ženejo lastne izkušnje. Mladi fant z velikim srcem, ki mi je predsednik države Borut Pahor leta 2015 podelil prestižno priznanje prostovoljca 2015, je danes na svoji Facebook strani sporočil, da ostaja brez stanovanja.

Na njegov zapis se je že odzval mariborski humanitarec Boris Krabonja.

 

Zgodbo bomo spremljali.

Komentarjev 10
  • Zmago 09:45 14.februar 2017.

    Drži !!! In tako HIJENE po "pošteni" in zakoniti poti prihajajo do premoženja !!!Ja sodba pa je bila zagotovo, tak kot se spodobi: .................. "V IMENU LJUDSTVA !"Katerega ???

  • Avatar Leon
    Leon 09:29 14.februar 2017.

    Tisti ,ki kupi stanovanje je ravnal skladno z zakonodajo,ničesar ni kršil ! Vprašaj se kdo in zakaj je spisal takšno zakonodajo ?

  • Avatar Leon
    Leon 09:26 14.februar 2017.

    Rok končno si spoznal,da je DOBROTA vedno SIROTA ! Zakaj milsiš,da Pahor,Cerar,Janša ,Kučan NIKOLI niso prispevali denarja iz svojega žepa ? Tudi fotkanje je del populizma vladajoče nomenklature ,ki gradi socialno družbo na prostovoljstvu in lažnih obljubah o VIZIJI Slovenije ...prikaži večje leta 2050. Do takrat je treba preživeti.