Slovenija
31 ogledov

Bo 500 ljubljanskih študentov ob posteljo v študentskem domu?

Študentski dom Anže Petkovšek
Ljubljanski študenti opozarjajo, da bi več kot 500 z vstopom v novo študijsko leto lahko ostalo brez strehe na glavo in to zaradi striktnega upoštevanja pravilnika.

Do podaljšanja subvencioniranega bivanja v študentskih domovih naj ne bi bili več upravičeni tisti študenti, ki bodo z letošnjim letom zamenjali stopnjo študija ali pa so zaradi drugih razlogov začasno ostali brez statusa študenta, saj bi morali po novem ponovno zaprositi za sprejem v študentski dom. Taka določba je sicer v skladu s pravilnikom Študentskih domov Ljubljana, a so doslej sami izvajali drugačen postopek in po posredovanju ministrstva o spremembi študente obvestili šele včeraj. 

Do sobe znova šele marca?

"Problem je v tem, da bi ti dve zgoraj našteti skupini mogli zaprositi za sprejem v ŠDL, ne pa podaljšati bivanja kot je to zadostovalo vsa leta do sedaj. Zaenkrat se bodo ti študenti morali izseliti, obenem pa se (res velikodušno) njihova prošnja za podaljšanje prekvalificira v prošnjo za sprejem v ŠDL," nam je sporočil eden od študentov, ki pri tem opozarja, da to pomeni, da bodo na čakalni listi za vsemi, ki so se letos prijavili prvič. Kar pa pomeni, da v študentski dom lahko znova pridejo verjetno šele od marca naprej.

"Prizadevali si bodo nastalo situacijo rešili v najkrajšem možnem času"

Po več pozivih študentskih organizacij, da naj študentov ne izselijo, so se Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), Študentski domovi in ministrstvo na današnjem sestanku dogovorili, da si bodo prizadevali nastalo situacijo rešili v najkrajšem možnem času.

A je ministrstvo ob tem navedlo tudi, da so bili "študentje s pogoji bivanja seznanjeni ob objavi razpisa 1. junija, hkrati pa so pogoji tudi del pogodbe, ki jo ima študent sklenjeno s študentskimi domovi".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.