Slovenija
17 ogledov

Bo Agrokor pustil Mercator?

Mercator Nik Rovan
V Parizu srečanje Societe Générale (lastniki in uprava Mercatorja) in JP Morgan (Agrokor). Zalomilo se je pri deležu Agrokorja v skupnem holdingu. Agrokor preverja vrednost Mercatorjevih nepremičnin.

Po neuradnih podatkih so se udeleženci sestanka pogovarjali o petih točkah. Pri štirih – o dobaviteljih, številu zaposlenih, prisotnosti Agrokorjevih izdelkih na trgovskih policah in sedežu družbe – ni bilo razhajanj, zapletlo pa se je pri peti točki. Gre za delež Agrokorja v skupnem holdingu.

Uprava Mercatorja naj bi zahtevala, naj ima Agrokor največ 49-odstotni delež, poroča Delo, kar pa za Agrokor ni sprejemljivo. V njegovih javnih listinah je namreč zapisano, da družba Ivice Todorića ne more vstopati v takšne družbe z manj kot 51-odstotnim deležem. To naj bi nasprotna stran vedela, pa tega ni bilo v razpisu, zdaj pa so ta pogoj, ki ga Agrokor ne more uresničiti, naknadno postavili na mizo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.