Slovenija
14 ogledov

Bo Bratuškova rešila zdravstvo?

Zbrani podatki kažejo, da imajo za zaposlitev v kratkem času po diplomi največ m Žurnal24 main
Premierka Alenka Bratušek bo danes z zdravniškimi organizacijami in svojimi sodelavci iskala rešitve za slovensko zdravstvo.

Na sestanek je premierka poleg ministra za zdravstvo Tomaža Gantarja in ministra za finance Uroša Čuferja povabila predstavnike zdravniških organizacij, iniciative zdravnikov za vzpostavitev transparentnega in strokovnega javnega zdravstva v Sloveniji, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Gantar pred današnjim srečanjem ni niti optimističen niti pesimističen. Prejšnji teden je dejal, da se zaveda, da je finančni položaj v državi nasploh težek, a je rešitev v zdravstvu nujno treba najti.

Prvi mož zdravstvene blagajne Samo Fakin opozarja, da časa za postavljanje diagnoze ni več, pač pa so potrebne čimprejšnje rešitve.

Predsednik zdravniške zbornice Andrej Možina na sestanku pričakuje odkrito razpravo pa tudi jasna zagotovila vlade glede ekonomskih sposobnosti države in njene nadaljnje vloge pri ohranjanju dosežene kakovosti slovenskega zdravstva.

Predstavnik iniciative zdravnikov Daniel Bešič Loredan pa je poudaril, da je treba na nivoju vlade in koalicije oblikovati strategijo in vizijo, šele nato pa zdravstveno reformo. Zato od Gantarja zahteva, naj predlog novega zakona o zdravstveni dejavnosti umakne iz javne razprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.