Slovenija
6802 ogledov

Bo Cerar v novi vladi res vodil to ministrstvo?

Miro Cerar Saša Despot izjava Mira Cerarja za medije v zvezi s pismom Evropski komisiji
Obetajo se zanimiva kadrovska preigravanja v ozadju peterice strank bodoče koalicije.

Potem ko je peterici strank LMŠ, SD, SMC, SAB in Desus skupaj s podporo Levice uspelo zagotoviti dovolj glasov na glasovanju v DZ za mandatarja Marjana Šarca, so se čez vikend razvnele že tudi špekulacije, kako si bodo v nastajajoči koaliciji razdelili ministrska mesta. Nekoliko je o tem namignil tudi Šarec v intervjuju za Delo, ko je dejal, da so pripravljeni v LMŠ prevzeti zdravstveno ministrstvo, pričakujejo pa tudi notranje ministrstvo. 

Kot je poročala Pop TV, naj bi si v SD prizadevali za resor šolskega ministrstva in ministrstva za delo. Miro Cerar, predsednik SMC in dosedanji premier, je neuspešno naskakoval mesto predsednika DZ, ki bo šlo prvaku SD Dejanu Židanu. Menda naj bi Cerar v novi vladi postal zunanji minister. Dosedanji vodja diplomacije in predsednik Desus Karl Erjavec je za omenjeno televizijo dejal, da je ta "možnost odprta" in da bi Cerar dobro opravljal naloge zunanjega ministra. Sam naj bi prevzel ministrstvo za obrambo, ki ga je enkrat že vodil. 

Alenka Bratušek iz ZAB naj bi si prizadevala za mesto podpredsednice vlade, kjer bi imela nadzor nad financami. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
 • Tupamaros 10:15 31.avgust 2018.

  Noben pameten državljan ne verjame, da bo Šarec resnično vodil 13. vlado.

 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 19:57 13.avgust 2018.

  Cerarju zamerim samo to, da v svojem mandatu ni deportiral Šiptarja Janšo in njegovo ušivo bando nazaj na Kosovo!

 • Avatar Leon
  Leon 16:39 13.avgust 2018.

  Cerar je padel na prvi poljub in otipavanje zadnjice zmedenega pijančka in senilnega starčka Junckerja ! To je EVROPA ,ki propada .