Slovenija
19 ogledov

Bo država nalepke poplačala z gozdovi?

Neizpraven tovornjak Policija
Novomeškemu podjetju Mirage bo kot kaže uspelo od države izterjati osem milijonov evrov odškodnine, zaradi predčasne prekinitve pogodbe za nalepke za tehnične preglede.

Odvetnik Miragea je sicer že pred časom javno napovedal, da bodo predlagali izvršbo na račune države oziroma premoženje, ki bi bilo unovčljivo. Kot poroča POP TV, so tega našli v okolici novomeškega sodišča, kjer so predlagali izvršbo na državne nepremičnine. Kot je za omenjeno televizijo povedala direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Irena Šinko, gre večinoma za gozdove na območju Roga.

Sodišče je tokrat iz formalnih razlogov takšno izvršbo zavrnilo, saj je namesto Miragea denar zahteval eden od njegovih upnikov, registriran v davčni oazi Delaware.

V skladu jih sicer najbolj skrbi, da bodo gozdovi prodani tudi, če bo sodba kasneje razveljavljena. "Ko se da predlog za izvršbo na kmetijska zemljišča ali na gozdove, se s tem omenjeni sektor siromaši," je za POP TV dejala Šinkova.

Notranje ministrstvo medtem čaka revizijo sodbe in verjame, da se Mirage in njegovi upniki z izvršbami, tako kot v prvem poskusu, ne bodo uspeli prebiti do državnega premoženja. Minister Gregor Virant je že napovedal, da podjetju ne bo poravnal dobrih osem milijonov pravnomočno dosojene odškodnine.

Komentarjev 3
  • privat 11:52 14.avgust 2013.

    in kdo je kriv za škodo podjetju Mirage?? To so posamezniki z dobrimi kreditnimi sposobnostmi...pa naj kazen plačajo sami!! Mogoče se je podjetju zdelo nezakonito plačevati kake provizije posameznikom in tako tudi zgubiš posel...Kakor je rekel naš eu poslanec ...za ...prikaži več 20.000€ vam spremenimo eu zakone...za koliko pa so sposobni spremeniti Slovenske zakone???

  • d 06:57 14.avgust 2013.

    Me zanima kdo je s strani države podpisnik te pogodbe, vse bi mu vzel, in zadolžil vse prihodnje generacije, dokler nebi bilo teh 8 mio poplačanih. Gamad svinjska ...

  • joc2013 23:19 13.avgust 2013.

    Pacient PreVirant izstavlja nov račun državljanom za odločitve njegove prejšnje vlade. Naj ga plačajo SSDsovci in PreVirantska stranka z denarjem, ki si ga jemljejo iz proračuna za delovanje strank, kot pravi bolnik Previrant je to cena demokracije. Jaz take demokracije ...prikaži več ne potrebujem kjer vladajo dr. prava in niso sposobni pogodbe prekiniti na normalen način, da ne pride do take škode, za katero se ve kdo jo plača. Oni pa na naših hrbtih kaprice zganjajo. Dobro, ker se bo pacient kmalu priključil s stranko DL strankam Gregcev in ne bo mogel tolk škode delati. Upam, da popoln sprijeni debil konča na zavodu za zaposlovanje in potem dobi službo na smetišču blizu njegovega doma za 600,00 eur na mesec. Govedo zagamano.