Slovenija
15 ogledov

Bo Gorenjska dobila univerzo?

Študenti, zakonik Saša Despot
Združili bi Fakulteto za organizacijske vede, Visoko šolo za zdravstveno nego Jesenice in Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Bled.

Gorenjski poslanci in poslanke iz vseh parlamentarnih strank s prvopodpisanim Brankom Grimsom iz SDS so na ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žigo Turka naslovili pobudo v zvezi z ustanovitvijo Univerze na Gorenjskem.

Nastala bi z združitvijo kranjske Fakultete za organizacijske vede, Visoke šole za zdravstveno nego Jesenice in Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled.

Njena ustanovitev bi po mnenju pobudnikov vplivala na dvig izobrazbene ravni prebivalstva, izboljšanje gospodarskega razvoja, pozitivne spremembe na trgu dela, demografsko strukturo, splošno-civilizacijsko raven in odpravo razvojnega zaostanka pokrajine na področju visokega šolstva.

Gorenjska si za univerzo prizadeva že od leta 2006.

Komentarjev 1
  • graff 17:29 05.februar 2013.

    Zadnji čas, ker je Gorenjska, ki je bila v rajnki Jugoslaviji in takratni Sloveniji prva in najrazvitejša republika, danes na 8. mestu. Kdo jo je izsesal, Štajerci, Prekmurci in Prleki, teh je kot podgan v parlamentu.