Slovenija > Črna kronika
72 ogledov

Hriberšku dve leti vikend zapora

Sintal Borut Hriberšek
1/3
Anže Petkovšek
Hriberšek priznal krivdo, dejanje globoko obžaluje. Na sodišču tudi zajokal.

Okrožno državno tožilstvo je na predobravnalnem naroku za Hriberška ob priznanju krivde predlagalo dve leti zaporne kazni, ki jo bo prestajal tako, da bo ob prostih dneh in koncih tednov v zaporu, sicer pa bo delal. Obsojencu se v dolžino trajanja kazni šteje tudi čas, ki ga je preživel v priporu.

Stroški postopka se obdolžencu oprostijo, pripor se odpravi, v petih letih pa bo moral Sintalu tudi vrniti 23.989 evrov. Denar, ki je bil vrnjen iz Nemčije, bo Sintal prejel po pravnomočnosti sodbe.

"Kazen poštena"

Hriberškov zagovornik je dejal, da je bil obsojenec do zdaj nekaznovan, da je vrnjen skoraj ves denar, zato se mu zdi kazen poštena. Postopek je bil končan v treh mesecih. Zagotovil je, da njegov klient ponavljal kaznivih dejanj, kar je izkazal tudi z današnjim iskrenim opravičilom. Povedal je tudi, da obsojeni službo že ima in da upa, da mu bo kazen uspelo vrniti v petih letih.

Spomnimo ...

Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov, po podatkih vodstva podjetja več kot milijon. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, na koncu pa se je v Šentilju predal policiji. Hriberšek je od predaje v priporu, za kaznivo dejanje velike tatvine pa mu je grozilo do osem let zapora.

Komentarjev 5
  • KOJAK 13:03 16.julij 2013.

    On je delal v trezorju... če prevedem sedel, gledal kamere, delal zaznamke in jedel sendviče.

  • depresija 12:29 16.julij 2013.

    Brez zamer, ampak ne razumem, kako lahko človek v takem fizičnem stanju opravlja delo varnostnika?! Dvomim, da je sposobem česa drugega, kot samo v avtu sedet..kaj šele koga ujet oz. pridržat.

  • dd 11:42 16.julij 2013.

    Zakoni spet niso za vse enaki. Še nobenemu tajkunu niso naložili vrnitev vsega pokradenega denarja. Ali vsaj del. To mi gre tako na bruhanje.