Slovenija
5037 ogledov

Bo Janković kandidiral za župana Beograda?

Zoran Janković Profimedia
Ljubljanski župan Zoran Janković spregovoril o vabilu h kandidaturi za župana Beograda.

Srbski predsednik Aleksander Vučić naj bi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću ponudil, naj v imenu vladajoče Srbske napredne stranke kandidira na letošnjih županskih volitvah v Beogradu, je prejšnji teden poročal srbski portal direktno.rs. Omenjeni portal je navajal, da naj bi Janković o kandidaturi razmislil do konca meseca. 

Za N1 so v kabinetu ljubljanskega župana že prejšnji teden odgovorili, da navedbe srbskega portala ne držijo. Na današnji novinarski konferenci se je na pisanje srbskih medijev odzval tudi ljubljanski župan. Janković je dejal, da s srbskim predsednikom Vučićem o tem ni govoril. Dejal je, da je srbski predsednik Vučić dober predsednik. Omenil je izjemen dvig gospodarske rasti, sklenitev dolgoročne pogodbe o ceni in dobavi plina z Rusijo. 

Janković je dejal, da ima pred sabo še deset mesecev mandata na mestu ljubljanskega župana in odločitve o tem, ali bo spet kandidiral za župana Ljubljane še ni sprejel. Dodal pa je, da je zanj velika čast, da je zanimanje za njegovo kandidaturo v Beogradu tako veliko, da ga kličejo ljudje iz Beograda. Poudaril je, da razen tega, da je o vsej zadevi bral v srbskih medijih, o vsem skupaj ne ve nič. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Katastrofa 13:57 17.marec 2022.

    Jankovič je najbolj nespoštljiv župan do občanov. Žali, ponižuje, je nespoštljiv, zato ker je on kao Jankovič in on si lohk dovoli vse. Tisti keri ga hvalite pejte z njim v Srbijo pa plačajte njegove pufe pa njegova dejanja in ...prikaži več početja, pa za oba sinova, ker se dela norca iz ljudi, z svojimi dejanji in početjem. Seveda da je naredu, pokradu pa tudi, uslužbencem je zmanjšal plače za 20%, zamaknil jim izplačila plače, da bo lohk kredite odplačal. Sej so njegovi uslužbenci tko ali tko nesposobni.

  • Albatroz 05:13 19.januar 2022.

    Ni problema naj uživa naj gre pa vse svoje si tudi lahko zraven vzame. Bomo vsi veseli, samo jih je toliko da bo občina razlika.

  • Avatar Ramsmaolla
    Ramsmaolla 23:31 18.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m