Slovenija
24 ogledov

Bo kapnilo 20 milijonov?

Izplen od prodaje Istrabenzovega hotela na Hrvaškem bo šel za plačilo kreditov z Barbara Milavec
Prodaja. Dokumenti za Grand hotel Adriatic podpisani. Izteka se rok plačila.

Portorož. Vsi dokumenti so podpisani, rok za plačilo 20 milijonov evrov za nakup Istrabenzovega Grand hotela Adriatic v Opatiji pa se po naših informacijah izteče v četrtek. Kupec prihaja z juga Italije, smo še izvedeli, samo lastništvo pa “ni italijansko oziroma je nekoliko bolj zapleteno”. Uradni viri o poslu ne dajejo informacij.

Tri leta brez bank

"Če bo dogovor z investitorjem uresničen, bo to pomenilo prelomnico za družbo Istrabenz turizem, ki sicer iz svoje osnovne dejavnosti posluje dobro. V rdeče številke jo vlečejo obveznosti iz obnove hotela Kempinski Palace; samo za obresti za plačilo posojil, ki so bila najeta za njegovo obnovo (ta je po uradnih informacija stala 70 milijonov, po neuradnih informacijah pa sto milijonov evrov), gre namreč na leto kar pet milijonov evrov," ocenjuje sogovornik, ki ne želi biti imenovan.

Kupnina za Istrabenzov hotel v Opatiji bo šla bankam, ki sicer zadnja tri leta niso imele posebnega razumevanja za sodelovanje, Istrabenz turizem ni mogel dobiti posojil ne za investicije ne za plače zaposlenih. Hotel v Opatiji so sicer poskušali prodati že večkrat, v začetku lanskega leta pa je bil objavljen tudi razpis, s katerim je bil poleg Grand hotela Adriatic morebitnim investitorjem ponujen Kempinski Palace.

Rezultati ob polletju

Prihodke je Istrabenz Turizem povečal za štiri odstotke na dobrih 17 milijonov evrov; brez upoštevanja lanskih učinkov od prodaje premoženja je sicer izguba iz poslovanja na ravni lanske, ko je znašala 155 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.