Slovenija
15 ogledov

Bo kdo odgovarjal za odstrel medvedkov?

Fotografija je simbolična. Shutterstock
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice zaradi nedavno ustreljene medvedke in njenih dveh mladičev na območju Kočevja od ministrstva za kmetijstvo in okolje ter ministra Franca Bogoviča zahteva, naj uvede strokovni nadzor nad delovanjem Zavoda za gozdove Slovenije in Agencije RS za okolje.

Strokovni nadzor nad zavodom za gozdove in Arsa zahtevajo zaradi "storjenih napak, kršenja in izigravanja zakonodaje, opustitve javnih pooblastil, zavajanja slovenske javnosti ter izpostavljanja in ogrožanja ljudi in njihovega premoženja," so sporočili iz Društva za osvoboditev živali in njihove pravice.

Poleg strokovnega nadzora nad delovanjem zavoda za gozdove in Arsa od ministrstva v pismu, ki so ga v tem tednu poslali ministru za okolje in prostor Francu Bogoviču, zahtevajo, naj sprejme zoper vodstva omenjenih ustanov ustrezne ukrepe in sankcionira odgovorne nosilce.

Konec julija so lovci na območju Primožev na Kočevskem najprej odstrelili medvedjega mladiča, s čimer so hoteli prestrašiti medvedko, da ta ne bi več zahajala v bližino hiš. Dan kasneje so odstrelili tudi medvedko in njenega drugega mladiča - medvedka se je namreč z mladičem vrnila v bližino naselij.

Komentarjev 3
  • obala2 13:22 05.avgust 2012.

    lovci...samo, da se strelja, pa so srečni ....joj,joj

  • vidralas 11:21 05.avgust 2012.

    Da je nekdo tako krut,da je zmožen pokončati mladička,je pa višek izživljanja te lovske bratovščine.S ,svojimi trofejami,pa bolje, da se ne hvalijo.Kar ulovijo,je tako vse na pritlehen način,iz zasede,tako,da divjad nima nobenih možnosti.Če nekdo ustreli preplašeno divjad iz prežnice,preskrbljen z ...prikaži več vso možno ubijalsko tehniko,ter seveda z obilno malico in pijačo,to res ni dejanje za hvaljenje.

  • albert 16:32 04.avgust 2012.

    Nobeden ne bo odgovarjal ker je to ceh alkoholikov.