Slovenija
7 ogledov

Bo kranjska Zvezda žarela

V sindikatu pravijo, da je ena od bank upnic vložila predlog za stečaj tudi najv Žurnal24 main
Danes zbor delavcev kranjskega tekstilnega podjetja Zvezda. Negotova prihodnost.

Delavci Zvezde bodo na današnjem zboru ob 13. uri na lastnika podjetja Dušana Dolamiča naslovili vrsto zahtev. Spomnimo, kranjsko tekstilno podjetje letos pestijo težave. Spopada se z izgubo, več delavcev je na čakanju, prihodnost pa negotova.

Zahteve
Sindikalist Janez Podgorelec je pojasnil, da želijo od lastnika do srede oktobra jasno vizijo prihodnosti in denar za nabavo surovin za izpolnitev naročil, ki prihajajo. Zahtevajo tudi vrnitev delavcev s čakanja in zagotovitev zadostnega števila ljudi za normalno proizvodnjo. Pričakujejo poplačilo zamujenih prispevkov, tekoče izplačevanje plač in izplačilo regresa v dveh delih. Želijo tudi dejansko stanje presežnih delavcev in zagotovitev odpravnine. Če zahteve ne bodo izpolnjene, razmišljajo tudi o zaostritvi odnosa.

Kaj pravi lastnik
Dolamič priznava, da ima podjetje naročila pa tudi težave pri pridobivanju sredstev za surovine. Je pa po njegovem treba ugotoviti, ali se naročila sploh izplača realizirati. "Ni v mojem interesu, da se tovarna podre. Sem zainteresiran, da obstane, vendar pa minusa v nedogled ne moremo delati," pravi. Zagonska sredstva bi potreboval tudi za nov kakovosten program, na katerega stavi. Sicer pa vztraja, da so bile plače poravnane, regres pa namerava v skladu z zakonom zagotoviti do prvega decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.