Slovenija
179 ogledov

Bo LL stol sledil slavi stola rex?

LL stol sredi Ljubljane.
1/4
Osebni arhiv
Najuspešnejši slovenski pohištveni izdelek stol rex, ki je uvrščen tudi v zbirko Muzeja sodobne umetnosti MoMA v New Yorku, bi lahko v bližnji prihodnosti dobil svojega naslednika - LL stol, ki ga je oblikoval slovenski oblikovalec Luka Ločičnik.

LL stol je sestavljen iz dveh lesenih delov, ki sta v obliki črke L. Z uporabo obeh delov lahko sestavite stol, klubsko mizico in omaro. Lahko pa en del uporabite za naslonjalo.

Oblikovalec stola Luka Ločičnik je za zurnal24.si dejal, da gre za multifunkcionalne stole, ki so narejeni iz slovenskega lesa. Tako si želijo, da bi njihova proizvodnja potekala v Sloveniji, ob tem pa načrtujejo tudi izdelavo dodatkov iz tekstila, ki bi jih prav tako naredili slovenski delavci.

Trenutno že sodelujejo s kamniškim podjetjem STOL&STOL, kjer so že izdelali nekaj primerkov stolov. A v prihodnosti načrtujejo odprtje svoje tovarne.

Cena: od 120 do 150 evrov

Ločičnik in mentor iz ljubljanske fakultete za arhitekturo Tadej Glažar sta se tako že povezala s Slovencem, ki živi v ZDA Nikom Klanškom.

Odločili so se, da bodo izdelek oglaševali prek spletne strani za investiranje Kickstarter. Do 20. septembra zbirajo sredstva za zagon proizvodnje in za samo promocijo izdelka. Do danes jim je s pomočjo 23 donatorjev uspelo zbrati 3.183 dolarjev. Njihov cilj je, da bi do 20. septembra zbrali vsaj 18 tisoč dolarjev.

Ločičnik je ob tem dejal, da jim že sama spletna stran prinaša promocijo izdelka, in večjo prepoznavnost v ZDA. Če bi jim projekt uspel, načrtujejo, da bi bila cena stola med 120 in 150 evrov.

Kot pravi, so razmišljali, da bi jih prodajali po nižji ceni, a v tem primeru bi s proizvodnjo pri nas težko pokrili stroške. "Stole bi tako morali proizvajati na primer v Makedoniji," je še razložil Ločičnik.

Komentarjev 2
  • roscha 22:29 25.avgust 2012.

    Za naredit jebeni stol rabi vsj 1.000.000 EURPolet na Mars je melenkost cenejši.IDIOTS

  • puksicd 21:00 25.avgust 2012.

    Grd, pa še na kljukasti križ spominja ... Mogoče jih kupi aktualna vlada.