Slovenija
53 ogledov

Bo Lovše prodal svoje premoženje?

skakalci sprejem brnik lovše Boštjan Tacol
Na Dinersu pravijo, da bi Tomaž Lovše, če bi Banka Slovenije to dovolila za poplačilo dolgov, prodal tudi svoje premoženje.

Uporabniki Diners Cluba še vedno ne morejo plačevati s svojimi karticami. Po včerajšnjem sestanku s Hypom in UniCreditom so iz Dinersa sporočili, da naj bi podpisali prodajo italijanskega Dinersa in izolske IT-družbe Dinit. Tako naj bi denar za poplačilo dobili do konca tedna.

Glede na to, da ima Tomaž Lovše kar nekaj svojega premoženja, je novinarje Financ zanimalo tudi, ali bo, če bo potrebno, za poplačilo prodal tudi osebno premoženje. Na Dinersu so jim odgovorili, da bo, če bo treba, pomagal Dinersu, vendar če mu bo Banka Slovenije to omogočila.

In kakšno je njegovo premoženje?

Pred štirimi leti je v mestecu Naples na Floridi za 14 milijonov dolarjev kupil štirinadstropno vilo z bazenom in zemljiščem ob obali. Vili naj bi pripadlo 149 metrov dolgo sprehajališče ob obali, približno tisoč kvadratnih metrov stanovanjskega dela in skoraj štiri tisoč kvadratov zemljišča. Ima lastno dvigalo, domači kino, hišno gledališče, sobo za spa in masažo, salon za telovadbo, sobo za biljard, savno in vinsko klet s štiri tisoč steklenicami ter šest garažnih prostorov, piše časnik. To pa ni edina Lovšetova nepremičnina. Imel naj bi tudi stanovanje v Monacu, kjer ima tudi stalno prebivališče.

V lasti pa naj bi imel tudi 34-metrsko jahto leopard z imenom Anita. Vendar novinarjem Financ tega ni potrdil ne zanikal. Njena vrednost se po mnenju poznavalcev giblje okoli štirih milijonov evrov.

Ima tudi več podjetij

Lovše je razvil tudi celo mrežo podjetij. Po podatkih časnika je na vrhu mreže podjetij Tomaža Lovšeta družba Findale, ki je registrirana na Britanskih Deviških otokih. Ta je tudi 100-odstotna lastnica Diners Cluba Slovenija, ki pa je 100-odstotni lastnik družbe DC Finance. Findale je med drugim tudi lastnik Diners Cluba Italia in izolskega Dinita. Skupaj z Marto Lovše je tudi lastnik družbe T. F. Lovše, ki pa že nekaj let posluje z izgubo. V ZDA ima v lasti družbo DC Invest, še pišejo Finance.

Po podatkih baze GVIN je Diners Club lani ustvaril 11,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 23 odstotkov več kot leta 2011.

Komentarjev 6
  • privat 19:05 06.junij 2013.

    tukaj je samo...stečaj

  • jakec1897 08:17 24.maj 2013.

    Postane pisatelj in bo zmagal. Knjiga z naslovom Kako sem uničil Peko in Diners bi bila kar berljiva.

  • patron 18:02 23.maj 2013.

    kaku je prepotenten ta debelinko......bljak......