Slovenija
31 ogledov

Bo moral Černač plačati 50 tisočakov?

Zvonko Černač Anže Petkovšek
Tožba nekdanjega direktorja Sove Iztoka Podbregarja zoper Zvonka Černača. Zahteva 50 tisoč evrov odškodnine za duševne muke. Odločitev sodišča še ni znana.

Nekdanji direktor Sove Iztok Podbregar je na sodišču našteval, da ga je leto in pol mučila nespečnost, zdraviti se je moral zaradi psihosomatskih težav, visok pritisk, ki se mu je pojavil takrat, pa ga muči še danes. Zdravstvene težave so se mu začele kopičiti - pravi sam - po izjavah Zvoneta Černača, nekdanjega predsednika komisije DZ za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb. Podbregarjevo čast in dobro ime naj bi prizadele Černačeve izjave v tednikih Reporter in Demokracija v letih 2009 in 2010.

Kot pišejo Primorske novice, je Podbregar na sodišču izpostavil, da je generalni podpolkovnik Slovenske vojske, prejemnik najvišjega francoskega civilnega odlikovanja Legije časti in najvišjega slovenskega odlikovanja red za zasluge ter da je zanj povsem nesprejemljivo, da politik širi takšne neresnice, sam pa da se pri tem ne more braniti, ker je zavezan k molku.

Černač se je branil, češ da so izjave le del daljšega intervjuja, tematike pa da se je dotaknil zato, ker so se takrat na parlamentarni komisiji, ki ji je predsedoval, seznanjali, da nepravilnosti iz časa Podbregarjevega vodenja Sove še niso povsem odpravljene. “Vse, kar sem govoril, je javno v poročilih o nepravilnostih v Sovi, ki sta jih ugotovili tako Šturmova vladna komisija kot tudi računsko sodišče,” je dodal.

Černač je ravno tako poudaril, da ni trpel le Podbregar. "Tudi vi ste s tožbo umazali moje dobro ime," je poudaril in se hkrati vprašal, zakaj Podbregar toži samo njega, saj da je bilo njegovih besed glede nepravilnosti v Sovi v medijih bistveno manj, kot so jih izrekali drugi. 

Odločitev sodišča še ni znana, sodnik jo bo vpletenim poslal po pošti.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:22 22.september 2014.

    Ta je itak en lažnivi kljukec. Naj kr plača.

  • mirko 15:15 22.september 2014.

    G. Černač, glede na to, da imamo v tej državi 95% sodnikov in sodnic iz časa totalitarnega režima (komunizma), ki so bili člani KP in so še danes tesno (prijateljsko) povezani z bivšimi komunističnimi funkcionarji, se vam zelo slabo piše ...prikaži več glede razsodbe. Kučanov klan vas bo sigurno zjebal.