Slovenija
98 ogledov

Bo moral Janez Janša plačati odškodnino?

Slovenija 24.11.11, janez jansa, sds, intervju, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Novinarka TV Slovenija Eugenija Carl in urednica dnevnoinformativnih oddaj na TVS Mojca Šetinc Pašek sta zoper predsednika SDS Janeza Janšo vložili odškodninsko tožbo.

Zaradi Janševega zapisa o "odsluženih prostitutkah" Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek zahtevata vsaka 6000 evrov odškodnine zaradi posega v čast in dobro ime, poroča Delo.

Kot je znano, Janez Janša je 21. marca tvitnil: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan."

To vsebino je tvitnil po tistem, ko je Carlova poročala, da so se med člani Facebook strani Legija smrti znašli tudi vidni člani SDS, ki pa so zanikali, da bi se v skupino pridružili sami.

Njegov zapis je naletel na številne obsodbe, na Platformi za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev, ki deluje v okviru Sveta Evrope, pa so ga označili z najvišjo stopnjo pritiska na novinarje.

Novinarka in urednica sta zoper Janšo že aprila vložili zasebno kazensko tožbo zaradi razžalitve, napovedali pa tudi vložitev odškodninske tožbe zaradi posega v čast in dobro ime.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 33
  • Zmago 09:31 13.julij 2016.

    Kaj te ti veš, kaj je bil Dolfe, in proti čemu se je boril ?? Malo pogooglaj !!!! Pa ne verjemi vsem pravljicam, ki ti jih servirajo. Resnica prihaja počasi na dan, pa čeprav so laži zaščitili z zakonom !!!<br ...prikaži več />https://www.google.si/?gws_rd=ssl#q=world+defeated+the+wrong+enemyhttps://www.google.si/?gws_rd=ssl#q=judea+declares+war+on+germanyin potem se folk čudi zakaj se jih je lotil .............. ????Bomo pa volili Cerarja ............. če bo tako naneslo ............... ali koga drugegapa ne tisto, kar ti praviš, da je "manjše" zlo..........................za strice ki furajo od pozadi ;-\

  • Zmago 09:10 13.julij 2016.

    A poznate ono zgodbo ??Je en primitivec v megli sledil eno gnusobo, jo naskočil, potem pa se je rodil ..................... tralala. ;-)))))

  • Zmago 09:05 13.julij 2016.

    Kaj pa Kordiš in njegove grožnje ????http://www.reporter.si/slovenija/miha-kordi%C5%A1-che-guevara-zl-z-vilami-lin%C4%8Dem-grozi-premierju-cerarju/62504Ampak dobro ime je pač ..................... DOBRO IME ;-\Najbrž bo treba z vilami ............................. da bo sprejemljivo ;-)))