Slovenija
3 ogledov

Bo moral Pahor zamenjati Križaniča?

O tem, da bo moral Križanič oditi, smo pisali že novembra lani. (Foto: PrtScr) Žurnal24 main
Računsko sodišče naj bi premierju predlagalo zamenjavo ministra za finance Franca Križaniča.

Zaradi nezadovoljivih popravljalnih ukrepov na revizije računskega sodišča naj bi to na jutrišnji novinarski konferenci premierju Borutu Pahorju predlagalo razrešitev ministra Franca Križaniča. Križanič se na naše klice noče odzvati.

Da bo moral Križanič do marca oditi, smo v Žurnalu24 in Financah prvi poročali konec novembra. Informacija, ki smo jo izvedeli ob robu novembrske klavzure SD, je ministra Križaniča in nekatere v SD takrat zelo razburila.

Gre za izkazovanje javnega dolga, in sicer naj ministrstvo za finance ne bi ustrezno predstavljalo izpostavljenosti države, predvsem pri vključevanju poslovanja državnih podjetij v državno makroekonomsko sliko.

 Po naših informacijah je novinarska konferenca namenjena predvsem poslovanju Splošne plovbe, vendar je bila zahteva po Križaničevi razrešitvi nanjo uvrščena po današnjih dokaj ostrih pogajanjih z ministrstvom za finance.

Se bo ponovila Erjavčeva zgodba?
Spomnimo. Pahor je moral zaradi odločbe računskega sodišča, ki se je nanašala na ločevanje odpadkov, zahtevati odhod tedanjega ministra za okolje in prostor Karla Erjavca.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.