Slovenija
17 ogledov

Bo moral vrniti denar?

Vojko Rotar trdi, da ga je Kokl (na fotografiji)odpustil, ker je pomagal pri raz Žurnal24 main
Primorska.info. Stroka ministrstvu predlagala prekinitev pogodbe.

Predstavniki podjetja Primorska.info, ki ima istoimenski spletni portal, so se včeraj na ministrstvu za kulturo zagovarjali v zvezi s projektom Fokus. Kot smo prvi razkrili, namreč obstaja sum, da so 18 tisoč evrov javnih sredstev, pridobljenih na razpisu, porabili nenamensko, tudi za plačilo računov podjetjem, povezanih z direktorjem Sebastjanom Koklom.

Nesorazmerno.
Poraba. Ministrstvo za kulturo je za projekt 52 člankov prispevalo 18 tisoč evrov. Celoten projekt je bil ocenjen na 69 tisoč evrov, celoletni proračun za delovanje portala, na katerem je objavljenih okrog tri prispevkov, pa je 80 tisoč evrov.

Prijavili eno, napisali drugo
Karmen Erjavec s fakultete za družbene vede, ki je projekt ocenila, je v poročilu ministrstvu za kulturo predlagala, naj podjetju pošlje obvestilo o odstopu od pogodbe. Ugotovila je namreč, da so realizirali le 41 od 52 prijavljenih člankov in da v njih ni bilo sledi raziskovalnega novinarstva, čeprav so prav to napovedali v vlogi, niti niso družbenih dogodkov in problemov obravnavali poglobljeno, kar naj bi bil namen projekta.

Izmikanje ministrstva
Na ministrstvu so bili po sestanku z izjavami skopi. Povedali so le, da so od Primorska.info zahtevali, naj v desetih dneh pripravi dodatna dokazila in argumente o tem, kako so porabili javni denar.

Če izvajalci niso bili takšni, kot so bili prijavljeni, in če so bili žanri in vsebine drugačni od prijavljenih, potem mora ministrstvo preveriti, ali je šlo za neustrezno porabo proračunskega denarja,” je dodal Marko Milosavljevič, predsednik strokovne komisije za ocenjevanje projektov, prispelih na razpis. Kokl se včeraj na naše klice ni odzival.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.