Slovenija
64 ogledov

Bo naslednji teden Jaklič ostal brez domačije?

Domačija Marka Jakliča Anže Petkovšek
Gradbeni inšpektorat je od Elektra Ljubljana znova zahteval, naj Marku Jakliču odklopi elektriko na domačiji v Selu pri Polhovem Gradcu, ker je ta črna gradnja. Inšpektor je za rok, v katerem mora Jaklič sam porušiti kmetijo, določil 15. maj.

Marko Jaklič, direktor javnega zavoda Lekarna Ljubljana, je aprila že drugič ostal brez elektrike na svoji domačiji v Selu pri Polhovem Gradcu, zaradi katere že nekaj let bije pravno bitko z gradbenim inšpektoratom. Ta namreč meni, da je domačija zgrajena na črno. Odklop elektrike v nezakonito zagrajenih objektih je od Elektra Ljubljana, tako kot decembra lani, zahteval inšpektorat, kar mu omogoča zakon o graditvi objektov, danes poroča Dnevnik.

Rok, do katerega mora Jaklič po odločbi inšpektorata sam porušiti kmetijo, se sicer izteče 15. maja.

A Jaklič domačije ne namerava podreti. "Celoten postopek je farsa in zloraba postopkov proti meni, ki sem le obnovil 150 let staro kmetijo. To bom na koncu dokazal, če ne drugje, tudi na sodišču," se je odzval. Kot je še pojasnil za dnevnik, "nekdo hiti z rušitvijo legalnih objektov kljub vloženemu upravnem sporu in vlogi za izdajo gradbenega dovoljenja".

Komentarjev 3
  • Polly ß 16:18 10.maj 2012.

    Morda pa bo Jakliča malo to spravilo na realna tla, ker se tako ošabno obnaša na TV.Kar ne morem ga gledati, ko je tako našopirjen proti vsemu! Kaj bo pa sedaj, če sploh BO KAJ? Meni bi že včeraj podrli, njemu pa?

  • 1111 15:54 10.maj 2012.

    ...ne bo nič s tega...garant!!! Vrana vrani, še nikol ni oko pojela!!! ...ste lahko brez skrbi, ne bo se nič rušlo!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:15 10.maj 2012.

    Nej men dajo pooblastilo za rušenje in garantiram,da bo v enem dnevu splanirano z Jakličem vred,baraba pokvarjena goljufiva!