Slovenija
4 ogledov

Bo novi lastnik kasiral?

Semedela Suzana Kos
Parkirišče. Energoplanovo gradbišče utegne dobiti novega lastnika.

Koper. Na makadamskem območju, v trikotniku med Banko Koper, sodiščem in poslovnim centrom Ogrlica, je za zdaj mogoče brezplačno parkirati. Kako bo v prihodnje, ni znano. Iz podjetja Energoplan, ki je lastnik, odgovora, ali imajo kakšne načrte z zemljiščem oziroma kako dolgo bo tam še mogoče pustiti avtomobil brez plačila, do zaključka redakcije nismo dobili.

Levji grad v franže

Energoplan, ki je na tem območju načrtoval megalomanski stomilijonski poslovno-stanovanjski center iz treh objektov (v od štiri- do sedemnadstropnih stavbah na več kot 14 tisoč kvadratnih metrih), ima namreč že od oktobra blokirane račune. Energoplanove resne finančne težave so v veliki meri povezane z Grepom, to je graditeljem stadiona v ljubljanskih Stožicah, v katerem ima Energoplan 37,5-odstotni delež.

Gradbena skupina Energoplana je pri “Levjih” načrtih prizadelo tudi to, da ni bil uspešen pri državnem razpisu za nove prostore koprske upravne enote. Ta posel je šel drugemu gradbenemu velikanu, ajdovskemu Primorju. A je kriza prizadela tudi tega gradbinca – njegovo bližnje gradbišče, kjer naj bi zrasla tudi bazen in hotel, že dalje sameva, dela pa stojijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.