Slovenija
37 ogledov

Bo Radićeva rešila Prevent?

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Zaposleni v slovenjgraških podjetjih Prevent Global in Prevent avtomobilski deli stavkajo, ker do petka niso prejeli plač za junij. Ministrica Radićeva ob tem išče rešitelja za družbo.

Uprava Prevent Globala je v petek napovedala, da bo v treh dneh podala predlog za stečaj podjetij Prevent Global in Prevent avtomobilski deli, saj po odločitvi možnega strateškega partnerja za umik iz dogovorov ne vidi več možnosti sanacije družbe.

V dogajanje se je takoj ob objavi te napovedi dejavno vključila vlada, ki skupaj z upravo še preverja možnosti za rešitev podjetij, ki skupaj zaposlujeta 1260 delavcev, večino na Koroškem. Po nekaterih informacijah naj bi se danes s potencialnim kupcem Preventa, ki naj bi bil konkurent koroške družbe, sestala ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Z ministrstva za gospodarstvo so sporočili, da bo izjavo glede pogovorov v zvezi z družbo Prevent podala ob 17.30. Takrat bo najverjetneje že jasno, kakšna usoda čaka to slovenjgraško podjetje.

Kot je znano, se je predsednik vlade Borut Pahor skupaj z Radićevo v petek popoldne sestal s predsednikom uprave Prevent Globala Renatom Krajncem. Sogovorniki so ugotovili, da je časa za reševanje Preventa še zelo malo, in napovedali, da bodo poskušali ugotoviti, ali je mogoče pridobiti posel, ki bi podjetju zagotovil obstoj. Skrajni rok za uspeh te operacije je torek. Kot je poudaril Pahor, je Prevent prepomembno regionalno podjetje na Koroškem, da bi izpustili teh pet sekund priložnosti, če obstajajo.

Kaj po stečaju? Nasvete preberite v povezavi.
Podjetniška sindikata sta današnjo stavko zaposlenih izkoristila za to, da jim podata vse potrebne informacije glede možnosti pomoči. Napotke pa bodo zaposleni, katerih stiska bi se ob uvedbi stečaja še poglobila, dobili tudi od predstavnikov centra za socialno delo in Rdečega križa.

 

O razmerah v podjetju pa bo ob 16. uri razpravljal tudi nadzorni svet družbe, ki ga vodi odvetnik Vladimir Bilić. Slednji bo sklepe predstavil javnosti predvidoma ob 17.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.