Slovenija
7 ogledov

Bo šel Grep v stečaj?

Ker je v vodo padel 30-milijonski posel z Libijci, Grep išče nove investitorje z Žurnal24 main
Četrtinski delež družbe Grep naj bi odkupilo avstrijsko podjetje, ki pa že razmišlja o stečaju družbe.

Podjetje Grep, ki je gradilo več kot sto milijonski objekt v ljubljanskih Stožicah in ki ima že več kot leto dni blokirane račune, ima novega solastnika, poroča POP TV. 25-odstotni delež je po poročanju televizije odkupilo avstrijsko podjetje Profan Plus, ki naj bi razmišljalo o stečaju ljubljanskega gradbinca.

Interes slovenskega podjetnika

Marca letos je na novo ustanovljeno podjetje Profan Plus Projektenwicklung GmbH odkupilo podjetje SN-MTK Projektenwicklung, ki je 25-odstotni lastnik Grepa, je zapisano na spletni strani 24ur.com. Na vprašanje, kakšen je njihov interes, za POP TV niso želeli odgovoriti. Po informacijah POP TV za podjetjem stoji slovenski kapital oziroma slovensko podjetje Profan, katerega direktor je Jožef Tišlar.

Kot je še poročal POP TV, je Grep od decembra lani brez zastopnika, kar potrjujejo tudi javne evidence. Družbena pogodba pa določa, da se morajo z novim direktorjem strinjati vsi družbeniki. Avstrijski Profan "ima torej škarje in platno v svojih rokah in se menda predstavnikom Gradisa in Energoplana ne pusti izsiljevati z nastavljanjem direktorjev", navaja televizija.

POP TV tudi poroča, da bo čez 15 dni potekel 60 dnevni rok neprekinjenih blokad, zato lahko od danes Profan pošlje Grep tudi v stečaj.

Komentarjev 1
  • dragec 07:46 01.avgust 2013.

    GREP JE GREPNIL - ZOKI, BRE, POMAGAJ BRATE!!!!!