Slovenija
14 ogledov

Bo šla Bratuškova predčasno po zaupnico?

Slovenija 20.05.2013, Alenka Bratusek, redna seja DZ, velika dvorana, parlament, Saša Despot
Bratuškova naj bi zaupnico vezala na glasovanje o protikriznih ukrepih ali rebalans proračuna.

Premierka Alenka Braušek, ki je sicer glasovanje o zaupnici napovedala ob prvi obletnici vladanja, bi lahko trdnost podpore vladi preverila že ob sprejemanju novega svežnja ukrepov za izhod iz krize ali rebalansa proračuna, danes poročata Večer in Delo.

"Nekaj je treba narediti"

Premierkin kabinet teh namigov za dnevnika ni komentiral. Sta pa razmišljanje o zaupnici potrdila predsednik DL Gregor Virant in predsednik SD Igor Lukšič.

Prvi je prepričan, da bi bila ta poteza smiselna, Lukšič pa ocenjuje, da bi bilo (predčasno) glasovanje o zaupnici le ena od odločitev, ki so potrebne "pri spoznanju, da je nekaj treba narediti. Ta hip je treba ugotoviti, da ta vlada ni naredila, kar bi morala. Ni obrnila gospodarskih trendov, pri kadrovanju smo zadeve pripeljali do točke, ko nam gre vsem na bruhanje /.../," sta povedala za Večer.

Bi zaupnico dobila?

Izzid morebitnega glasovanja je po mnenju Večera težko napovedati. Koalicijski partnerji so na nekaterih točkah pri iskanju rešitev za rebalans odločno vsak na svojem bregu, tako da tudi padec koalicije ni izključen. Gotovo pa bi njeno usodo zapečatila vrnitev Zorana Jankovića na čelo PS,  ugotavljajo na Večeru.

Delo pa po neuradnih informacijah iz koalicije predvideva, da se bo strankam o proračunu verjetno uspelo uskladiti, kar pomeni, da bi Bratuškova poslansko večino brez težav dobila.

Komentarjev 2
  • privat 23:02 26.oktober 2013.

    lustna je..in škoda jo je da z njo delajo kar ona noče!! Odirati malega človeka!

  • Šemefuky 23:59 07.september 2013.

    Upam, da je ne bo dobila in potem pohodniki po Ljublani dobijo oblast.