Slovenija
9 ogledov

Bo Šoltes vnovič kandidiral?

Slovenija 21.09.2008, Igor Soltes, Edvard Oven, komentarji gospodarstvenikov in Boštjan Tacol
Igor Šoltes, ki je odstopil z mesta predsednika stranke Verjamem, še ostaja njen član. Možnosti, da bi vnovič prevzel vodenje Verjamem, v stranki ne izključujejo.

"Kongres stranke Verjamem bo v najkrajšem možnem času, torej v septembru," na vprašanje, kdaj bo stranka Verjamem po tem, ko je odstopil kot njen predsednik, izbrala novo vodstvo, odgovarja Igor Šoltes. 

Stranki Verjamem se na parlamentarnih volitvah ni uspelo uvrstiti  v parlament in je dobila le 6800 glasov. Zaradi katastrofalnega volilnega rezultata je njen predsednik, Igor Šoltes, dva dni po volitvah odstopil z mesta predsednika stranke.

Stranko je ustanovil mesec dni pred parlamentarnimi volitvami, po tem, ko se je na evropskih volitvah prebil v Evropski parlament. "Parlamentarne volitve so se zgodile takoj po evropskih volitvah. Objektivno je bil to zelo kratek čas," pravi Šoltes, ki možnosti, da bi na jesenskem kongresu vnovič kandidiral za predsednika stranke, ni želel komentirati. "O tem je še prezgodaj govoriti. Sestati se mora svet stranke in speljati vse postopke. Kandidatura je tudi stvar dogovorov znotraj stranke. Odstopil sem zaradi tega, ker ta kombinacija očitno ni prepričala volilcev. Menim, da je v stranki dovolj sposobnih ljudi, ki bi stranko lahko vodili naprej," pravi Šoltes.

"Stranka dela na dolgi rok"

"Šoltes je še član stranke Verjamem, z njim tudi vsakodnevno sodelujemo. Možnost, da bi spet prevzel vodenje stranke, ni izključena. Sam se za to mesto ne potegujem, po mojih informacijah tega interesa tudi ni izrazil nihče drug," pravi Boštjan Horvat, podpredsednik stranke Verjamem, ki dodaja, da z odstopom Šoltesa stranke ni konec, pač pa bodo še enkrat preučili slab volilni rezultat in delovali na dolgi rok. "Možnost, da bi Šoltes še vodil stranko, je odprta. Članstvo stranke je Šoltesu naklonjeno," potrjuje tudi drugi podpredsednik Gregor Veličkov.

V stranki je bilo pred volitvami precej pomislekov o tem, ali je na parlamentarnih volitvah  sploh smiselno sodelovati. Dva tedna po ustanovitvi stranke sta odstopila dva od njenih štirih podpredsednikov, Brigita Skela Savič in Martin Šolar. "Ocenil sem, da so kapacitete stranke premajhne, da bi lahko izpeljali sicer dober program, "  je povedal Šolar.

Komentarjev 4