Slovenija
2 ogledov

Bo SŽ vodil Brankovič?

Slovenske železnice, ki jih vodi Goran Brankovič, bodo predvidoma še pred koncem Žurnal24 main
Strokovna komisija na Slovenskih železnicah se je odločila, da nadzornemu svetu družbe za novega direktorja železnic predlaga Gorana Brankoviča.

Predsednica komisije Branka Neffat je sporočila, da je komisija opravila razgovore s štirimi kandidati: Alojzom Rotom, Antonom Kavčičem, Goranom Brankovičem in Mihaelom Babičem.

 

Visokoleteči cilji

Brankovičeva vizija, da sedanje Slovenske železnice postanejo ''tehnološko napreden in strokovno učinkovit sistem s celovito integrirano storitvijo v prevozu blaga, ponudnik celovitih in prijaznih storitev v potniškem prometu ter učinkovit vzdrževalec sodobne in varne železniške infrastrukture ter prevoznih sredstev''.

Od vseh štirih kandidatov pa je s svojim programom in osebno predstavitvijo ter z dosedanjimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih člane komisije najbolj prepričal Goran Brankovič.

Komisija je predlog za imenovanje Brankoviča že poslala nadzornemu svetu Slovenskih železnic, ki bo o predlogu komisije odločal na seji 15. septembra.

Železnice začasno vodi Tavčar
Slovenske železnice po odstopu Matica Tasiča s položaja generalnega direktorja od julija letos začasno vodi Aleš Tavčar. Tasič je krmilo železnic zapustil po le štirih mesecih vodenja; vodenje železnic je prevzel 17. marca letos, s položaja pa je odšel, ker kljub zahtevam nadzornikov in resornega ministra ni odstopil s položaja župana Občine Prevalje.

Na položaju generalnega direktorja Slovenskih železnic se je zvrstila že kopica imen, ves mandat pa je na položaju zdržal le Marjan Rekar, ki je družbo vodil v obdobju 1993–1998.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.