Slovenija
23 ogledov

Bo v Izoli zrasel hotel?

Za projekte na območju Arga naj bi bilo več predlogov, aktivnosti pa so še v zač Žurnal24 main
Argo. Lastniki bi obudili projekt gradnje. Na občini si želijo hotel z garažno hišo in ne spalnega naselja.

Predstavniki Abanke Vipa in Argoline so se pred dnevi sestali z novim izolskim županom Igorjem Kolencem – po dolgem času naj bi želeli obuditi projekt gradnje na območju nekdanje tovarne Argo, ki neslavno propada. “Aktivnosti v zvezi z investicijo na območju Argoline so še v začetni fazi. Obstaja več predlogov za projekte, zato o prihodnjih načrtih še ne moremo govoriti,” nam je dejala Larisa Kompara iz Abanke Vipa.

Hotel, garaža, restavracije
Iz dobro obveščenih krogov je slišati, da si želi občina na tem območju sodoben mestni hotel z večnadstropno garažno hišo, ki bi reševala parkirno problematiko občanov, obiskovalcev in turistov. Tu si želi tudi turistične in poslovne dejavnosti ter restavracije. V prostorskih načrtih so na tem mestu predvidene hotelske zmogljivosti in družbena dejavnost.

Kot je še slišati, si na občini na tem območju nikakor ne želijo spalnega naselja in realizacije tako obsežnega projekta, kot je obstajal pred leti. Po prvotnih načrtih izpred šestih let naj bi na tem območju namreč nastal okoli 40 milijonov evrov vreden poslovno-stanovanjski kompleks z več kot 200 stanovanji in 600 podzemnimi parkirišči, a so bili občani takrat odločno proti.

Sestanek spomladi
Po nekaterih informacijah naj bi Abanka že imela pripravljenih deset milijonov evrov, za izvedbo projekta pa naj bi bila pripravljena vložiti še več sredstev. Predstavniki Abanke in občine naj bi se znova sestali spomladi, do tedaj pa naj bi preverili različne tehnične možnosti in različice projekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.