Slovenija
17 ogledov

Bo vozilo državnega sveta audi ali mercedes-benz?

blaz kavcic avto Žurnal24 main
Na javno naročilo za nakup službenega vozila za državni svet (DS) sta prispeli dve ponudbi. Ponudbena cena Porsche Slovenija za audi je 35.940 evrov, Autocommerce pa je ponudil limuzino mercedes-benz v vrednosti 33.360 evrov.

Podjetje Porsche Slovenija je ponudilo audi A6 3.0 TDI quattro S-tronic,ponudbena ceba z DDV znaša 35.940 evrov. Podjetje Autocommerce pa je ponudilo limuzino mercedes-benz E 250 CDI 4matic v vrednosti 33.360 evrov z DDV. Oba sta letnik 2012.

Kot so sporočili iz DS, je ponudbi danes odprla tričlanska komisija za javna naročila, ki bo pregledala še vsebinski del ponudbe, ocenila ustreznost ponudb in pripravila zapisnik za sekretarja DS. Ta pa se bo pred odločitvijo v ponedeljek posvetoval še s kolegijem DS.

V javnosti je bilo v preteklih dneh slišati pomisleke o primernosti načrtovanega nakupa službenega avtomobila za DS. Med tistimi, ki so menili, da je načrtovani nakup v sedanjem času neprimeren in neupravičen, je bil tudi predsednik državnega zbora (DZ) Gregor Virant.

Avto kupujejo, ker so jim prejšnjega ukradli

Medtem pa so v DS pojasnili, da novi službeni avtomobil kupujejo, ker so jim prejšnjega novembra lani ukradli. Zavarovalnica, s katero so dosegli poravnavo, jim je nakazala namenska sredstva v višini 31.465 evrov, ki jih lahko porabijo samo za nakup novega vozila. Dodali so še, da bodo za ta nakup iz proračuna DS porabili največ 4.535 evrov.

Za službeno vozilo DS prispeli dve ponudbi

Ljubljana.



Na javno naročilo za nakup službenega vozila za državni svet sta prispeli dve ponudbi. Za audi, ki ga je ponudil Porsche Slovenija ,je izklicna cena 35.940 evrov, Autocommerce pa je ponudil mercedes-benz v vrednosti 33.360 evrov.



Podjetje Porsche Slovenija je ponudilo audi A6 3.0 TDI quattro S-tronic, katerega izklicna cena je 35.940 evrov z DDV. Podjetje Autocommerce pa je ponudilo limuzino mercedes-benz E 250 CDI 4matic v vrednosti 33.360 evrov z DDV. Oba sta letnik 2012.

Kot so sporočili iz DS, je ponudbi danes odprla tričlanska komisija za javna naročila, ki bo pregledala še vsebinski del ponudbe, ocenila ustreznost ponudb in pripravila zapisnik za sekretarja DS. Ta pa se bo pred odločitvijo v ponedeljek posvetoval še s kolegijem državnega sveta.

V javnosti je bilo namreč v preteklih dneh slišati pomisleke o primernosti načrtovanega nakupa službenega avtomobila za državni svet. Med tistimi, ki so menili, da je načrtovani nakup v sedanjem času neprimeren in neupravičen, je bil tudi predsednik državnega zbora Gregor Virant.

Medtem pa so v DS pojasnili, da novi službeni avtomobil kupujejo, ker so jim prejšnjega novembra lani ukradli. Zavarovalnica, s katero so dosegli poravnavo, pa jim je nakazala namenska sredstva v višini 31.465 evrov, ki jih lahko porabijo samo za nakup novega vozila. Dodali so še, da bodo za ta nakup iz proračuna DS porabili največ 4535 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.